AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Hogyan készüljünk a műszaki vizsgára?

Bosszúsak leszünk, ha a műszaki vizsgán derülnek ki autónk hibái. Épp ezért érdemes időt szentelni egy házi átvizsgálásra, de még szerencsésebb, ha szervizben is megcsináltatunk néhány vizsgán szokásos mérést.

 

Szükség van szakemberre

 

Nem kellemes megbukni a műszaki vizsgán, ám ez még akkor is előfordulhat, ha nem szakember autótulajdonosként egy hibát sem találunk. Ha rendszeresen hordjuk autónkat a szervizbe, akkor olyan nagy meglepetés nem érheti az embert, mivel nagyjából képben van a jármű általános állapotával, ám még számos apróságra kell figyelni. Ezért az a legbiztosabb, ha megbízható szervizre bízzuk a folyamatot, és még a vizsgát megelőzően elvisszük a kocsit egy átfogó állapotfelmérésre. A lényeg, hogy kérjük ki szakember segítségét! A vizsga napján első az autó okmányainak ellenőrzése: igazolni kell az érvényes biztosítást, valamint nem szabad elfeledkezni saját papírjainkról sem. Személyi igazolvány, lakcímkártya, forgalmi engedély legyen nálunk, viszont ha nem a saját autónkat visszük vizsgáztatni, akkor egy meghatalmazás is szükségünk lesz a tulajtól.

 

műszaki vizsga

 

Szolgáltatás, amin nem éri meg spórolni

 

Éljünk a műhelyek vizsgára felkészítő szolgáltatásaival, amelynek során műszerek segítségével, speciális eszközökkel is átnézik azokat a dolgokat, amiket a műszakin is vizsgálnak. Ilyen például a fényszórók beállítása: egyszerű, de nélkülözhetetlen beállítás, ami a szerelőknek semeddig nem tart. Emellett a futómű alkatrészeit – csapágyakat, gömbfejeket, szilenteket – is át kell nézni. Fontos, hogy a porvédő gumik ne legyenek szakadtak. A kipufogónak is terítékre kell kerülnie; a felületi korrózió nem jelent nagy problémát, de átlyukadva nem lehet sehol. A féket, a lengéscsillapítókat próbapadon szokták tesztelni.