AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Hasznos tippek az autó mosására és viaszolására

Nem fontos nagy összegeket kiadni az autó mosásáért és viaszolásáért, hogy járművünk tökéletesen csillogjon. Mi most adunk pár tippet, melyekkel otthon, mi magunk is széppé tudjuk varázsolni járművünket.

 

Hogyan mossuk le járművünket megfelelően?

 

Az autó külsejének csillogását otthonunkban is profi szinten el lehet végezni, csak pár egyszerű lépést kell követni, illetve egy kis időt szánni rá. Ezekkel az autófényezési ötletekkel szebbé, és tartósan fényessé tehetjük járművünket, és ez egyszerűbb is, mint azt mi elsőre gondolnánk. A fényezéshez pár dologra szüksége lesz, mint egy minőségi autóviasz, szivacs, puha rongy, tisztítószer, vödör, régi törölközők, vízcső, valamint csiszológép, de ez utóbbi teljes mértékben elhanyagolható. A munkálatot először kezdjük egy alapos áztatással. Spricceljük le az egész autófelületet tiszta vízzel, majd szivaccsal kenjünk vagy permetezzünk rá tisztítószert, majd ezt hagyjuk állni pár percet, hogy legyen ideje leáznia a szennyeződésnek. Ez segít feloldani minden ráragadt koszt, és így megkönnyítsük a lemosást. A vödörbe engedjünk vizet, és tegyünk hozzá elegendő tisztítószert és a szivaccsal alaposan dörgöljük át az egészet, hogy teljes mértékben búcsút tudjunk inteni mindenféle rátapadt szennyeződésnek. Ezután öblítsük le a járművet tiszta vízzel, akár két-három alkalommal is ismételjük meg a folyamatot. Az összes tisztítószer maradványt tüntessük el, mivel ez megnehezítheti a későbbiekben a viasz felvitelét. Az öblítés után, egy száraz törölköző segítségével, töröljük át az autó felület minden egyes részét, majd hagyjuk száradni néhány percig, hogy semmi nedvesség se maradjon.

az autó tisztítása

Hogyan vigyük fel a viaszt?

 

A teljes száradás után, jöhet a viasz felvitele. Ezt tegyük meg egy puha szivaccsal. Itt alkalmazzunk körkörös mozdulatokat, mindig ugyanabba az irányba. Például, ha az óramutató járásával megfelelő irányba kezdjük el, ezt folytassuk továbbra is így, ne változtassunk az irányon, mert ezzel megnehezítjük az egész felvitelt. A viaszt csak kis felületre kenjük egyszerre, mivel ez gyorsan megszárad. Miután egy kisebb részre felvittük, egy száraz törölköző segítségével, ugyanolyan mozgással, mint előzőleg, távolítsuk el. Ez a folyamat több száraz törölköző használatát igényli majd. Az elsővel csak eltávolítjuk a viaszt, a másodikkal megadjuk az autó számára a ragyogást. A törölközők helyett, használhatunk csiszológépet, mely könnyebbé teszi a munkát, viszont a száraz törölközővel is kiváló eredményt fogunk elérni. Kis területek viaszolásával, majd tökéletesre törlésével, fejezzük be a jármű teljes felületének csillogóvá varázsolását, majd a végén, ellenőrizzük le a munkánkat, és az esetleges viaszfoltokat, illetve a maszatolásokat javítsuk ki.