AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Használt autó és a kormányszerkezet

Használt autó vásárlásakor a fékek állapota mellett a másik fontos alkatrészegyüttes, amit érdemes alapos vizsgálatnak alávetni az a felfüggesztés és a kormányszerkezet.

Nem minden derül ki egy próbavetéssel a kormányszerkezetről

Megszokott és természetes, hogy a használt autót a megvétel előtt kipróbáljuk, megyünk vele egy-két kört, jellemzően a nagyobb autókereskedés udvarán, vagy, ha magánembertől vesszük a környék utcáin. Ez sok mindent elárul a járműről de messze nem eleget, főleg nem a kormányszerkezetről és a felfüggesztésekről. Ezek nagyon kényes és fontos elemei az autónak, főleg a biztonság és a kényelem szempontjából, de ha lerobbant állapotban vannak, akkor a pénztárcánk is alaposan megbánhatja a rossz vásárlást.

A kopott szilentek és a gömbcsuklók sokba kerülhetnek

A kormánynál és az autó felfüggesztésénél található különféle rudak és csatlakozások végeinél számos gömbcsukló és ezekhez csatlakozó szilent van az autóba beépítve. Ezek a rugalmas kötést és az egymáshoz csatlakozó elemek egymáshoz viszonyított szabad mozgását biztosító fém-gumi elemek igen nagy igénybevételnek vannak kitéve és – különös tekintettel a magyar útviszonyokra – elég gyorsan el is kopnak, cserére szorulnak. Ha az eredeti tulajdonos ezeket elhanyagolta és nekünk egyszerre szakad a nyakunkba egy jó csomó szilent és gömbcsukló cseréje az nagyon fájdalmas lesz.

 

Hozza el szervizünkbe a használt autót vétel előtt és feltárjuk a rejtett hibákat: