AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Használt autó eredetiségvizsgálata

Használt autó eredetiségvizsgálata, még megbízható autókereskedőnél, esetleg közeli ismerősnél történő vásárlásnál is odafigyelést érdemel. Ráadásul az sem közömbös, hogy a formaságot mikor ejtjük meg.

Ne vigyük el az autót eredetiségvizsgálat nélkül

Nem jellemző, de van, hogy az ember december 23-án vesz karácsonyi ajándék gyanánt magának használt kisautót baráti autókereskedőnél, ahol a délután folyamán mindent helyben el lehet intézni, csak éppen az eredetiség vizsgálat maradt már le, tekintettel az ünnepek előtti heveny időzavarra és súlyos vásárlási kényszerre, mondván: ráérünk arra majd az ünnepek után -, addig használd egészséggel. És akkor jön a meglepetés. Miután kifizettük az eredetiségvizsgálat díját, a szabad wifi segítségével a várakozási idő alatt az okostelefonunkon átfutottuk a világ fontos dolgain, kiderül, hogy minden rendben a kocsival, csak éppen a kívánt dokumentum nem adható ki, mert olvashatatlan a dízelmotorunk motorszáma.

Mielőtt pánikba esnénk

Persze mielőtt pánikba esnénk és visszamennénk a kereskedő haverhoz, hogy elmondjuk a véleményünket a közeli rokonairól, vegyünk egy mély levegőt és higgyük el, ez nem ritka dolog, másokkal is elő tudott már fordulni és van kitaposott útja a továbblépésnek, még ha az megint néhány ezer forintot fel is fog emészteni. Ilyenkor el kell zarándokolni a Nemzeti Közlekedési Hatósághoz, ahol – nem tudni hogyan -, de valahogy meggyőződnek a valódi motorszámról, és kiadják a szükséges dokumentumot, amivel aztán lehet menni átírni a járgányt. Azt mondanom sem, kell, hogy erről sokat nem tudok mesélni, mert hirtelen felindulásomat látva a kereskedő barátom halkan csak egy felhatalmazást kért és legközelebb az átírt autóval együtt láttam újra.

További kapcsolódó cikkeink használtautó vásárlással és más autós hírekkel kapcsolatosan itt olvasható >>