AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Három dolog, amit ne használj jégkaparóként

Mindennek megvan a helye, az ideje, és persze az arra megfelelő tárgy is. A jégkaparó az egyik ilyen, mindenkit kérünk, ne a körmével, ne CD tokkal, de ne is bankkártyával küzdjön meg a téli szélvédővel. 

 

Reménytelen harc puszta kézzel

 

Az autósok egyik legnagyobb problémája télen a reggel befagyott szélvédő. Amikor odakint tombolnak a mínuszok, jó néhány perccel az indulási idő előtt ki kell menni a kocsihoz, hogy kiszabadítsuk azt a jég fogságából. Kiváló találmány ennek eltüntetetésére a jégkaparó, de sokan valamilyen érthetetlen oknál fogva nem tartanak maguknál, vagy csak akkor jut eszükbe, amikor útnak indulnának. Ők ilyenkor kétségbe esve próbálnak eszközt használni. Szomorú, de sajnos gyakori látvány, ha valaki a parkoló autók környékén jár, hogy a tulajdonos elkeseredetten, káromkodások közepette próbálja felszabadítani fogságba esett kocsiját. A leglátványosabb ezekből a módszerekből, amikor valaki puszta kézzel szedi le a havat a szélvédőről, aztán pedig a jégnek is neki esik. Ez az egyik leginkább kerülendő módszer. Egyrészt hatástalan, másrészt a kezednek is ártasz vele..

 

Jégkaparó

 

CD tok és bankkártya

 

A CD tok talán még a puszta kezes módszernél is rosszabb ötlet, ha a szélvédőkaparásról van szó. Bizonyára rengeteg autótulajdonos kesztyűtartójában lapul néhány CD, amiket tartójukkal együtt őrizget már egy ideje. Elkeseredett megoldásként rengetegen próbálják meg felkaparni vele a jeget. Pedig ez szigorúan tilos! Soha, semmilyen körülmények között nem ajánljuk, ugyanis felkarcolod vele az üveget. A CD toknál is gyakoribb látvány, amikor valaki bank- vagy plasztikkártyával próbál megszabadulni a jégtől. Egy fokkal autóbarátabb megoldás, de ezt sem ajánljuk. Simán kettétörhet kezedben az eszköz, ráadásul alig van hatása. Ha azonban a három felsorolt megoldás közül kellene mindenképpen választanunk, akkor talán ezt mondanánk. És mi valódi megoldás szerintünk? Indulj ki a kocsidhoz 10-15 perccel a tervezett utazásod megkezdése előtt. Adj óvatosan gyújtást a kocsira, kezdd el járatni a motort. Kapcsold be a fűtést, irányítsd a szélvédőre. Kívül fújd körbe az üveget jégoldóval, hagyd állni egy kicsit. Vedd elő a jégkaparót és láss munkához! Közben akár betehetsz egy CD-t is a rádióba.