AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Gyönyörű lesz az új Mazda3

A Mazda Kai tanulmányautója a következő Mazda3-ast vetíti előre. Nem kétséges, hogy elképesztően mutatós lesz a japánok kompakt modellje.

 

Finoman egymásba hajló ívek

 

Kijelenthetjük, hogy a Vision Coupé az új Mazda formatervének zászlóshajója, azonban nem ez az egyetlen új Mazda a tokiói autószalonon, amelyet hasonló a dizájnban terveztek. A Kai kompakt ötajtós formában tárja elénk a jövő Mazdáinak koncepcióját. Akinek az volt a sejtése, hogy a Kodo stílussal el is fogyott a Mazdánál a fantázia és a szépérzék, annak most kénytelenek vagyunk elárulni, hogy bizony tévedett! Minden kétséget kizáróan, tökéletesen megálmodták a folytatást, amely egyfelől felismerhetően Mazda, másrészt viszont valami egész új és egyedi formavilág, mint amit eddig megszokhattunk a japán gyártótól. Az élek szinte átláthatatlan kavalkádját, amely talán leginkább jellemzi a jelenlegi Mazdákat, finoman egymásba hajló íves felületek váltják, de a Kai így is rendelkezik olyan lendületes külsővel, mint a jelenlegi Mazda 3-as.

Az új mazda 3 modell

Ha a benzinmotor dízelesként viselkedik

 

A Mazda hivatalos állásfoglalása szerint a Kai-modell már a következő generációs SKYACTIV-X benzinmotort rejti. Az eddigi bejelentéseket figyelembe véve a Mazda3 lehet az első, amelyben a márka bevezeti a HCCI technológiával működő motorját. Ez lényegében egy olyan innováció, amelynél a benzinmotor a dízelekre jellemző módon képes működni. Tekintve, hogy igen magas kompresszióval üzemel, önmagától, azaz gyújtógyertya nélkül is begyullad az üzemanyag-levegő keverék. Fontos leírni, hogy a dízelekkel ellentétben nemcsak a levegőt préseli össze a sűrítési ütemben a motor, hanem már az üzemanyag-levegő keveréket is. Mindezeken felül még egy gyújtógyertya is jutott, hiszen csak egyenletes terhelés mellett tud így működni a benzinmotor, amely egyébként visszavált szikragyújtásra. A nagyon várt Mazda3 2019-ben debütál a Japánban, de nincs ok az aggodalomra az öreg kontinensen sem: nem sokkal később ugyanis Európában is megvásárolhatjuk.