AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Gyakori dízel üzemanyag befecskendező hibák

Az üzemanyag befecskendező teljesítménye nagyon közel áll a motor teljesítményéhez. Ha az autójának problémája van az üzemanyag áramlással, akkor biztosan halálra van rémülve, hiszen az üzemanyag befecskendező hibái a legkomolyabb motorhibákkal hozhatóak kapcsolatba. Lehet, hogy a hiba a motor meghibásodásából származik, viszont akkor is érdemes megérteni, hogy hogyan is működik az üzemanyag befecskendező és hogy mik a befecskendezők legnagyobb hibái.

 

Az üzemanyag befecskendezők leírása

 

Az üzemanyag befecskendezők nagyon egyszerűen működnek, hiszen az égéskamrának biztosítanak megfelelő üzemanyagot. A nagy teljesítményű ajtók általában hengerenként egy-egy üzemanyag befecskendezővel rendelkeznek. Az üzemanyag szétszóródik a befecskendezőből és eljut az égéskamráig egy egyszerű folyamat során. A végső kilépésre az üzemanyagot egy búvárdugattyú készíti fel. Amikor az üzemanyag elhagyja az üzemanyag befecskendezőt, akkor egy finom köd keletkezik. A mai üzemanyag befecskendezők folyamatosan nyomás alatt vannak, még nagyobb nyomás alatt, mint régen voltak.

Egyéb problémák, amik magyarázatot adnak a befecskendező meghibásodására

 

A dízel üzemanyag befecskendező meghibásodásainak 90%-a a következő okokra vezethető vissza: mechanikai probléma az üzemanyag befecskendezőben, illetve alacsony dízel üzemanyag minőség. Ezekből a problémákból persze több másik is keletkezhet. Az egyik ilyen probléma a szennyezett és piszkos üzemanyag. Mivel a szennyeződések egy bizonyos idő múlva mindenképp felgyülemlenek nagyon fontos, hogy az üzemanyag befecskendező mindig tiszta legyen. A kevés üzemanyag is gondokat okozhat a befecskendezőben, ezért ha azt szeretné, hogy üzemanyag befecskendezője hosszú élettartamú legyen, akkor soha ne közlekedjen úgy, hogy kevés üzemanyag van a tankban. Az idegen testek a befecskendezőben sem valami előnyösek, hiszen a befecskendező alkatrészei nagy pontosságúak, tehát a legkisebb idegen test is eldugaszolhatja az üzemanyag befecskendezőt. Ha a befecskendező nem tud kellőképpen bezárulni, akkor ez a teljesítmény kárára mehet, tehát figyeljen oda arra, hogy semmilyen idegen test ne kerüljön a befecskendezőbe. Ezek mellett a problémák mellett még felmerülhet a rossz befecskendező időzítő is, ami sajnos még a teljes üzemanyag befecskendező cseréjéhez is vezethet. A katasztrófa elkerüléséhez minél hamarabb egy szervizhez kell fordulni.