AUTÓTÍPUS KERESÉS

Kovács Autó

Gumiszerviz, gumicsere, gumiszerelés, gumis, centirozas Szeged

Hívjon minket!
Szervizünk telefonszáma: +36 62 554 000

Árajánlati, időpont kéréséhez KATTINTSON IDE!

E-mail: szerviz@kovacsauto.hu

Szeged, Kossuth Lajos sugárút 85.

Szerviz nyitvatartás:
Hétfő: 8 - 17-ig
Kedd: 8 - 17-ig
Szerda: 8 - 17-ig
Csütörtök: 8 - 17-ig
Péntek: 8 - 16-ig

 

Gumiszerviz, gumicsere szolgáltatásainkkal Szegeden egész Csongrád megyéből várjuk ügyfeleinket. Minőségi gumicsere, gumijavítás, gumihotel, centrírozás (kerék kiegyensúlyozás) és új gumik vásárlása egy helyen, kedvező árakon!

Gumiszerviz, gumicsere, kerék kiegyensúlyozás

Gumiszervizre évente kétszer szükség van a Téli - Nyári gumicsere alkalmával, ilyenkor érdemes az autó kerekét újra kiegyensúlyozni, ez a centírozás. Autószervizünkben lehetőség van a gumik tárolására is Gumihotelünkben. Sokszor tapasztalhatjuk vezetés közben az autópályán, hogy a kormány vagy esetleg az egész autó rázkódik, ha nagyobb a sebessége a gépjárműnek. Amikor a kerék kiegyensúlyozást, azaz a centírozást nem, vagy nem megfelelően végezték el, jelentkezhet a fenti probléma. Amennyiben nincs kiegyensúlyozva az abroncs – mint azt az előbb már olvashatta – bizonyos sebességnél (általában 100-120 km/h) gépkocsi rázkódását tapasztalhatjuk. Ez figyelmeztet arra, hogy az abroncsok szabálytalanul és idő előtt fognak elkopni, sőt, az autó felfüggesztése is feleslegesen rongálódik. Gumiszerviz Szeged, Csongrád megye egész területéről várjuk ügyfeleinket. Gyors és szakszerű gumicsere, gumihotel, centírozás és gumiabroncs bolt egy helyen, kedvező árakon, garanciával.

 

Gumiszerviz, gumiabroncs - autógumi csere Szeged

Márkaszerviz színvonalú gumiszerviz Szegeden kedvező árakon

Gumiszerviz javaslat, abroncsok ellenőrzése, mérése és centírozás, kiegyensúlyozás minden gumicsere alkalmával.

Ahogy rezgést tapasztal, a gumik kiegyensúlyozottságát meg kell nézetni. Amikor a kerék és az abroncs összeszerelésre kerül, szinte biztos, hogy az oldalirányú és sugárirányú középpontjának súlyeloszlása nem lesz tökéletes. Ezért fontos a centírozás. A kiegyensúlyozatlanságnak két fajtáját különböztethetjük meg. Az egyik, mikor a gumiabroncson valahol egy folt helyezkedik el, s ilyenkor a kerék fel-le mozog, ahelyett, hogy simán gurulna. Ez a statikus kiegyensúlyozatlanság. Másik eset, mikor a súlyeloszlás nem megfelelő. Ilyenkor tapasztalhatjuk, hogy a kerék oldalirányú mozgást (szitálást) végez. Ez a dinamikus kiegyensúlyozatlanság. Ha a fentieket tapasztalja, keressen fel bennünket. Gumiszerviz – sokan írják így, hosszú i-vel, meg úgy is, hogy gumiszervíz, de nem a helyesírás a lényeg. Hanem az, hogy a gumiszerviz, vagyis a gumis ugyanúgy fontos része az autós életének, mint a motorszerviz.

Gumicentírózás mérés gumiszerviz gumicsere Szegeden

Autó kerék, abroncs centrírozás minden gumicsere alkalmával, Bosch műszerek mérésével - Gumiszerviz Szeged

Gumiszerviz Szeged gyors szerviz, gumicsereKovács Autó Bosch Car Service - Gumiszerviz Szeged
Szeged, Kossuth Lajos sugárút 87.
Tel.: +3662/554-000
E-mail: szerviz@kovacsauto.hu

Gumiszerviz nyitvatartás
Hétfő-Csütörtök: 08:00-17:00
Péntek: 08:00-16:00

Gumiszerelési segítségre, időpontra vagy árajánlatra van szüksége? Akkor töltse ki a szerviz időpont / árajánlatot kérek űrlapunkat.

Gumiszerviz ismertető, hasznos tudnivalók gumicsere előtt - Autógumi jelölések

Gumiszerviz tudnivalók között mindjárt ott volt, hogy minden autótulajdonosnak tudnia kell milyen gumival van szerelve az autója, hogy ha gumicsere ideje közeleg, akkor gyorsan tudjon keresni új gimiabroncsot. Nézzük a gumiabroncs jelölések jelentéseit. Az első háromjegyű szám az abroncs szélességét mutatja milliméterben. A /-jel után következő kétjegyű szám a szélesség és az oldalmagasság százalékos aránya. Ez minél kisebb, annál mélyebben ülő, laposabb a gumi, minél nagyobb, annál teltebb. A magas gumi a rosszabb, egyenetlen borítású utakra jobb, ennek sebességtűrése viszont kisebb. A gyors, sportos autók laposabb gumival mennek. Az R a radiál jele, már aligha veszünk diagonál gumit. Utána a kétjegyű szám a felni mérete collban. Jó tudni a márkát (a gyártót) és a gumi típusát (ez betű-szám kombináció, fantázianév, vagy ezek keveréke is lehet), amelynek alapján a mintázat is meghatározható. Ha defektünk van, és gumicserére van szükség, igazán hasznos, ha mire odaérünk, a gumiszerviz már be is szerzi a nekünk szükséges fajtát (vagy megmondja, hogy mikorra lesz meg), mert különben legalább két köpenyre lesz szükség a gumicsere során. Még egy fontos adat van: a gyártás ideje. a 0115 azt jelzi, hogy 2015-ben, annak is első hetében készült a gumi. A sebességre, terhelhetőségre vonatkozó jelzésekre csak akkor van szükségünk, ha teljesen lecseréljük a tappancsokat, ilyenkor érdemes átnézni a táblázatokat, illetve jó gumiszerviz tanácsát kérni gumicsere előtt.

autógumi jelölések gumicsere esetén, ha új gumit kell vásárolni

Új gumi kontra használt gumicsere

Használt gumit csak akkor javasol gumiszervizünk, ha a már kopott három mellé kell pótolnunk a negyediket. A használt gumicsere esetén legyünk körültekintők, alapos átvizsgálás után vásároljuk csak meg. Teljes gumicserére csak nagyon jó minőségű, három-négy évesnél semmiképpen nem régebbi, nem kopott gumikat ajánl gumiszervizünk, akkor is csak abban az esetben, ha olyan forrásból szerezzük be őket, ahol (vagy akik) vállalják a visszacserélés lehetőségét. Ugyanis esetleg csak a gumisnál, gumiszervizünkben veszik majd észre gumicsere alkalmával, hogy mégis van rejtett hibája a készlet valamelyik darabjának. Téli gumiból a legritkábban vegyünk használtat. Az eleve gyorsabban kopik, szigorúbbak az előírások a vájatmélységre vonatkozóan, nehogy egy tél után újra keresnünk kelljen használható téli gumit. Alkalmi vételek, tisztességes eladók persze vannak, de autózni, biztonságban autózni nem lehet szerencse kérdése. Nyári gumi inkább lehet használt, de nagyon meg kell azt is nézni. Gumiszerviz szolgáltatásaink mellett széles kínálatból válogathat új gumiabroncsokból üzletünkben, ha gumicserére kerül sor.

Gumiszerviz, gumiabroncs csere Szegeden

Gumiabroncsok javítása Szegeden, Csonrád megyében

 

Gumicsere szakszerűen és gyorsan

Gumiszervizünk tapasztalatai szerint az egyik eset, amikor szükség van gumicserére az, ha kihordtuk a gumit, elhasználódott, úgy 80 ezer megtett kilométer táján. A prémium gumik többet is bírnak, ha vigyázunk rájuk, és nem történt velük baj, akkor a gumicsere eltolódhat. Ilyenkor fontosak az árak. Nemcsak maguk a gumiárak, de a gumicsere árak is. Nagy különbségre ne számítsunk az utóbbiban, fontosabb, hogy a választott gumiszerviz áruljon is gumiabroncsot, méghozzá jó minőségűt tisztességes áron. Gumiszervizünk garanciát vállal a sérülésmentes gumicsere szolgáltatására, mivel korszerű, a gumiköpenyt kímélő Bosch gumicserélő és centírozó gépek állnak rendelkezésünkre.
Gumiszervizünk autógumi szerelésének másik esete, amikor téliről nyárira, nyáriról télire váltunk, feltéve, hogy nincs felnire szerelt készletünk. Egy rendes gumiköpenynek ki kell bírnia annyi szerelést, amennyi tél vagy nyár alatt elhasználódik a gumi, feltéve, hogy nem megyünk aránytalanul keveset, csak pár ezer kilométert szezononként. Ilyenkor meg az elöregedés miatt  lesz előbb-utóbb ajánlott a gumicsere. Gumiszerviz tapasztalatok alapján a tízéves gumi használata már nem javasolt.
Gumiszervizre van szükség akkor is, ha javítani kell a gumit. Az autógumi javítás technológiája óriásit fejlődött. A korszerűen javított gumit akár előre is visszatehetjük gumicsere során – ezt a becsületes gumiszerviz maga is jelzi – nem vállalunk ezzel további kockázatot.

Gumiabroncs csere gumiszerviz Szegeden

Gumicsere gyorsan és sérülésmenetesen minőségi gépekkel

 

BOSCH WBE 4420 kerékkiegyensúlyozó berendezés.

BOSCH TCE 4460 a profi kerékszerviz, automata kerékszerelő pneumatikusan dönthető szerelőoszloppal, több munkapozícióval.

 

Gumikereső használata

Gumikereső két esetben van igazán hasznunkra. Ha csak egy, de nagyon is meghatározott köpenyre van szükségünk, mert tönkrement az egyik, vagy ha elérkezett a teljes gumicsere ideje. Ilyenkor alaposan tájékozódjunk, az autógumi árak között jelentős különbségek vannak, de általános szabályként elmondható, hogy a jobb mindig drágább valamivel. A kereséshez használjuk a fentebb már ismertetett jelöléseket, vásárláskor mindig érdeklődjünk a gyártási évről. A gumi tartós fogyasztási cikk, az ötéves is eladható, de ilyet csak akkor vegyünk, ha tudjuk, elkoptatjuk, mielőtt elöregszik. A régebbi gumik között több az akciós, ezek általában olcsóbbak.

gumiszerviz szeged
Autószerviz, gumiszerviz, olcsó gumiszerelés, gumicsere, autógumi javítás, autógumi szerelés, guminyomás, kerék csere, autókerék szerviz, autókerék javítás, Szeged, Szegeden, centrírozás. Szegedi gumiszerviz!