AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

A gumiabroncs vásárlás alapvető szempontjai

Új gumiabroncs vásárlásakor elég sok szempontot kell figyelembe venni. Ahhoz, hogy az autónk kifogástalanul tudjon haladni, szükséges, hogy a legmegfelelőbb abroncsokat vásároljuk meg. Ennek kiválasztása sokszor nehéz feladat lehet.

 

Határozzuk meg, hogy milyen abroncsra van szükségünk!

 

Gumiabroncs vásárlásakor az első szempont, hogy tudjuk, pontosan mire is van szükségünk. Gondoljuk végig, hogy a saját és az autónk igényeihez mely típusú abroncs felelne meg leginkább. Amint belépünk egy abroncsokat árusító cég üzletébe lényeges, hogy meg tudjuk magyarázni az eladónak, hogy mit keresünk. Egy abroncsnál figyelembe kell venni a futófelület élettartamát, a vezetési és kezelési helyzeteket, a teljesítményt, illetve az árakat. Fontos, hogy pontosítani tudjuk az eladó számára ezeket a dolgokat. A gumiabroncsok típusai az autó fajtájától függenek. Minden abroncs úgy van tervezve, hogy alkalmazkodjon a kívánt út és időjárás típusához. Ezért fontos, hogy vásárlás előtt meghatározzuk, hogy milyen utakon és milyen körülmények között használjuk autónkat. Ehhez mérten az eladó meg tudja majd mondani, hogy mely abronccsal járhatunk a legjobban.

Az autóhoz tartozó megfelelő gumiabroncs

Egyéb fontos szempontok abroncs vásárláskor

 

A fent említettek mellett azt is tudnunk kell, hogy milyen méretű gumiabroncsra van szükségünk. A sebesség besorolás, terhelés besorolás és a kerékátmérő meghatározása fontos feladat. Amennyiben csak egy kerék szorul új gumiabroncsra, akkor igyekezzünk a régi gumi karakterisztikáinak megfelelően vásárolni új gumit. A gumiabroncsok méretének megváltoztatása sokkal hozzájárulhat az autó teljesítményének javításához. Szóval, ha eljön a gumiabroncsok cseréjének ideje, akkor célszerű szem előtt tartani ezeket az alap pontokat. Ügyeljünk arra, hogy ne vásároljunk alacsony teherbírású abroncsot. Válasszunk olyan gumit, mely megfelel a szélességi tartománynak. Ha bizonytalanok vagyunk, akkor kérjük egy szakember véleményét.