AUTÓTÍPUS KERESÉS

Kovács Autó

A GT S Roadster 522 lóerőt kombinál a friss fuvallattal

Újabb darabbal bővült az AMG GT egyébként is népes csoportja. A Roadster egy kétszemélyes, négykerekű szárazföldi rakéta, amely brutális adrenalinnal tölti meg vezetőjét. Bármikor, bárhol.

 

Szélsőségek arany középútja

 

Aki vászontetős kivitelben akarta élvezni az Mercedes AMG GT adta örömöt, az ezidáig a 476 lóerős alapmodell és az 557 lóerős GT C közül dönthetett. Az 585 lóerős GT R azonban a jövőben sem lesz vászontetős, ám a GT S kapható roadster kivitelben. A 4.0 V8 turbó motor maximális teljesítménye 522 lóerő, a legnagyobb forgatónyomaték 670 newtonméter, ráadásul az 1900 és 5000 közti percenkénti fordulatszám-tartományban. A verdának csupán 3,8 mp kell, hogy felgyorsuljon 100-ra, maximális sebessége 308 km/h. Éppen ezért biztos kezekre van szükség a „gépállat” megzabolázásához.

 

Mercedes GT S

Már a miénk lehet

 

Ha a menetdinamikát tekintjük, nincs nagy eltérés az említett modellek között. A felszereltségben viszont annál inkább: a nemrég megjelent GT S örökli a GT C adaptív felfüggesztését és elektronikus vezérlésű hátsó differenciálművét, nem lesz elérhető azonban a hátsókerék-kormányzás. Mindkét modell esetében változtatható a kipufogó hangereje és tónusa. Hasonlóság még közöttük a hátul is beszerelt kompozit fékrendszer, továbbá a 4 helyett 5 menetdinamikai üzemmód – az alapmodellből viszont hiányzik a Race fokozat. Exkluzív, vonzó, gyönyörű vonalvezetésű roadsterrel büszkélkedhet az, aki megvásárolja a drága modellt. Ha nem hisznek nekünk, próbálják ki! Az autó már rendelhető, az első példányokat idén júliusban kezdték kiszállítani.