AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Gonosz autófolyadék foltok az autó alatt

Autóink rendszerében rendkívül sok féle folyadék található meg. Ezek mind ahhoz kellenek, hogy kifogástalanul tudjon működni a jármű. Ha valamelyik folyadék mennyisége nem éri el a kívánt szintet, vagy csöpög és szivárog, akkor az komoly problémákat okozhat.

 

Kellemetlenségek a garázsban

 

Ha foltokat veszünk észre az autó alatt, az egyben jó is és rossz is. Jó, mivel így tudjuk, hogy autónk működése egyáltalán nem kifogástalan. És rossz mivel a javíttatások jelentős része nagyobb összeg kiadásával járhat. Viszont, ha már észleltük a problémát, akkor igyekezzünk orvosolni azt. Hajtsuk az autót a garázsba. Tegyünk alá újságpapírt és hagyjuk ott egy éjszakán keresztül. Másnap látni fogjuk, hogy körülbelül honnan szivárog vagy csepeg folyadék. A folyadék színe és szaga alapján meghatározhatjuk, hogy milyen folyadék folyik. Viszont független attól, hogy az autó mely pontjából szivárog a folyadék, mindenképp meghibásodásra utal. Ilyenkor a lehető legrövidebb idő alatt jelezzük a problémát egy szakképzett autószerelőnek. Minél hamarabb lesz orvosolva a probléma, annál inkább csökkentjük az autó, még a meglévőnél is komolyabb meghibásodásának lehetőségét.

Az autó által hagyott foltok a földön

Hogyan állapítsuk meg, hogy honnan származik a folyadék?

 

Az autóban található folyadékok különböző színűek és szagúak, így könnyen megtudhatjuk, hogy milyen folyadékfoltot találtunk autónk alatt. Amennyiben a folyadék barna vagy fekete, akkor valószínű, hogy motorolaj vagy hajtóműolaj folyt ki. Ha zöld, vörös, kék vagy sárga a folyadék, akkor biztos, hogy a hűtőfolyadék a ludas. Ilyenkor ellenőrizzük a hűtőrendszert, mert a nem megfelelő mennyiségű folyadék a motor túlmelegedését okozhatja. Ha világos és tiszta folyadékot találunk az autó alatt, akkor valószínű, hogy az fékfolyadék. A színen kívül a folyadékok szaga is elárulhatja, hogy az honnan származik. Például a záptojás szagú folyadék nagy valószínűséggel akkumulátorsav. Ha benzin folyik az autóból, akkor minél előbb keressünk fel egy szakembert, mivel fennáll a robbanás veszélye.