AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

A gépjármű túlmelegedése alkalmával mire figyeljünk?

Az autó motorjának túlmelegedése igen veszélyes lehet. Ez gyakran a hűtőrendszer zavar miatt következik be. Bármikor előfordulhat, független attól, hogy milyen utakon haladunk.

 

Mitől melegedhet túl az autó?

 

Az autó túlmelegedése nem kis dolog és bizony komoly károkhoz is vezethet. Ahhoz, hogy minél előbb orvosolni tudjuk, tudnunk kell mi okozhatta a felmelegedést. A leggyakoribb okok közt szerepel a termosztát meghibásodása. Maga a termosztát szabályozza az autó motorjának hőmérsékletét, vagyis ez lényegében az autó hűtésrendszere. Ha a termosztát beragad vagy egyéb módon meghibásodik, bizony gyorsan túlmelegedhet az autó. A hibás vagy sérült vízszivattyú szintén a túlmelegedés okozói között szerepel. Maga a vízszivattyú a hűtőrendszer szíve. Fő feladata a hűtőfolyadék meghajtása a motor hűtőrendszerén keresztül. Ha nem áramlik megfelelően a hűtőfolyadék, akkor könnyen bekövetkezik a túlmelegedés. Mindenképp ügyelnünk kell az intő jelekre, és ha lehetőségünk van, akkor minél előbb állítsuk meg a járművet.

Az autó túlmelegedése

Mit tegyünk, ha túlmelegedett a motor?

 

A motor túlmelegedése nagy károkat okozhat. Ezért igyekezni kell minél előbb megszüntetni a problémát. A gond forrása lehet a nem megfelelő hűtőfolyadék szint, vagy a nem megfelelő koncentrációban kevert folyadék. A megfelelő hűtőfolyadék vásárlásáról vagy a pontos keverési arányokról érdeklődjünk egy megbízható autószerelő szakemberrel. Ha már bekövetkezett a túlmelegedés, akkor tartsuk szem előtt a lehetséges problémákat. Először is ellenőrizzük a hűtőfolyadék szintjét. Ügyeljünk a biztonságra, mivel egy túlmelegedett rendszer bizony sok esetben sérülést okozhat. Ha nincs lehetőségünk megállni az autóval, viszont észleltük a túlmelegedést, akkor kapcsoljuk ki a légkondit. Helyette kapcsoljuk be a fűtést az autóban. Ez segít valamelyest csökkenteni a motor hőmérsékletét. Vezessünk óvatosan és ne pánikoljunk, ha túlmelegszik az autó. Mindenképp próbáljunk biztonságos körülmények között megoldást találni.