AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Gépállatok éjszakája - Ásotthalom

2015. augusztus 29-30.

Ásotthalmon dübörögnek a rallyautók, beveszik a Gárgyán erdőt és elkezdődik a Gépállatok csatája megannyi programmal és fellépővel!

Így is lett! Szikrázó napsütés fogadott minket a parkerdőként funkcionáló élénk zöld, madár csicsergéssel telt Gárgyán-erdőben. Évszázados fák alatt sétálhatunk, de most ez elmaradt. Érkeztek folyamatosan a csapatok, és a motortulajdonosok. Vagány, művészi alkotásnak is beillő festményekkel dekorált benzintankok, bőrdíszműves mestermunkával kivarrt ülések, oldaltáskák és csillogó króm alkatrészekkel felszerelt lóerő csodák érkeztek nagy robajjal. Hamar átvette a stafétát a természet zöngéitől a motoros felvonulás, ahol legalább százan rótták a köröket rendőri felvezetéssel, a biztosított, kijelölt útvonalon. A négykerekűek világába is bepillantottak a bőrruhások, és elmondásuk szerint tetszett is nekik. Épültek a sátrak, készültek az autók, és a szerelők elvégezték az utolsó simításokat is. Az autókban a motorokat pörgették, olajszintet mértek, és a guminyomásokat ellenőrizték. Volt olyan eset is, hogy hegesztésre került sor!

Eközben a Street fighter show is elindult, a gyerekek arcfestésre vártak, a dobáshoz osztották a mobiltelefonokat, a dodgem, a lacikonyha, a fagyis, a lángosos, az óriás bográcsokban rotyogó pörköltök és ugráló vár egy nyüzsgő forgatagban. Azt sem tudtam hová kapjam a fejemet! Annyi történés volt, hogy el sem hittük mennyi ember jött ki ide, Szegedtől 30 km-re, erre az ici-pici helyszínre.

 

Az erdő mellett a roncsderby-re ideális, magyarországi viszonylatban a legkiemelkedőbb, homokos körpályán, megkezdődtek az edzések és a bemutatók.

A Crossmotorosok serényen ugrattak, faroltak, közlekedtek a pálya középen kialakított úthálózaton, és az igen magas buckák tetejéről repkedtek. A körpályán a quadok és a ketreces autók mellett raliautóink is bemutatkoztak. Színes programok fogadták az érdeklődőket Gyorsasági Roncsderby futam, Rallye bemutató, szexi autómosás, mobil dobás, Disco, koncertek, értékes nyeremények és rengeteg program, igazi fesztivál hangulatban. Ez várt minket Ásotthalmon! Szervizsátraink alá nemcsak a technika szerelmeseit csalogattuk be, hanem a gyönyörű női vonalak kedvelői is összegyűltek pillanatok alatt.

Betty és Jázmin, a két csinos, bikinis hostess nálunk pihente ki fáradalmait.

Fellépésük után, ugyanis ők voltak a „szexi autómosó lányok”, szívesen ültek be egy-egy körre a Hondánkba is. Nézelődőket is megautóztattunk, és bemutattuk nekik, hogy milyen egy rallye szerviz. Nem tudták sokan, mit jelet az etap, szerviz be-szerviz ki, prológ, stb. megnevezés, illetve a navigátorok érdekes feljegyzéseiről is többet tudhattak meg. Mit jelent például, hogy Gy2 vagy Gy5.

A roncsderby versenyzőivel jó barátságba kerültünk. Éjszaka is folytatódott a programsorozat. Kivilágított sátrainkból indultak el az autók a bemutató helyszínére, ahol egy kis tűzijátékkal is megleptük a nézőket. Reggel indult a Roncsderby futam! Fantasztikus, ez az igazi fanatizmus! Alig látnak a sártól, és nem kicsit nyomják neki! Hihetetlen fazonok! Nem sokan ismerik a pontos szabályait, illetve a technikai hátterét ennek a technikai sportnak.

Kis ízelítőt kaptunk a II. kategória bajnokától, Szűcs Istvántól, illetve a Szűcs Racing Team tagjaitól.

A versenyük nagyon jól sikerült, mert meglett nekik a bajnoki cím! Kecskemétre is elkísértük őket, ahol megerősítették pozíciójukat. Legközelebbi országos futamunk a Mecsekben lesz. Minden szurkolónkat várunk a Pécs környéki gyorsaságikra!

 

További kapcsolódó cikkeink használtautó vásárlással és más autós hírekkel kapcsolatosan itt olvasható >>