AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Gates

Gates szíjak, ékszíjak, hosszbordás szíjak

 

​A Gates több szabadalma és egyedülálló technológiája mellett, az ékszíj feltalálása is hozzá köthető​. Tulajdonképpen a jövőjét is ezzel alapozta meg. Amerikában, Denverben 1911-ben alakult a Gates cég. Szerény vállalkozásnak indult és innen nőtte ki magát, azzá, a világszínvonalú céggé, amit ma ismerünk. Termékpalettájában a legjobb minőségű ipari és autóalkatrész piac szíjai, tömlők, valamint az ezekkel rokon termékek szerepelnek.

Az alapítás után alig hat évvel, 1917-ben John Gates megalkotta a gumi és szövetanyag ötvözéséből készült ékszíjat. Ez hatalmas sikert aratott, és alig egy évtizeden belül a Gates a világ legnagyobb ékszíjgyártójává vált. Széles autóalkatrész választéka főleg személygépkocsik és haszongépjárművek részére lett kifejlesztve. Mint azt sokan tudják, megbízható, tartós és nagy teljesítményű termékeket forgalmaz. Ékszíjak, hosszanti bordás szíjak, vezérműszíjak, és csövek széles választéka majdnem minden gépjármű típushoz megtalálható a kínálatukban. Alkatrészek első beépítésű minőségben. A termék-konszolidációra is odafigyel a gyártásnál – ez annyit tesz, hogy az összes szíj és csőméret többféle gépkocsitípushoz is használható.

 

Gates alkatrészek webáruházunkban:

 

  • Hosszbordás szíj
  • Vezérműszíj
  • Vezérműszíj készlet
  • Termosztát
  • Ékszíj
  • Hosszbordás szíj feszítőgörgő
  • Vízcső
  • Hosszbordás szíj szíjtárcsa vezetőgörgő
  • Vezérműszíj és vízpumpa készlet
  • Hosszbordás szíj készlet

 

Keresse meg az autójához megfelelő Gates szíjakat:

 
Gates szíjak, ékszíjak, hosszbordás szíjak webáruháza

Mai állás szerint a Gates a világ egyik legnagyobb ipari és gépjármű szíjhajtás alkatrészek gyártója

Gates termékcsaládAz autóiparban a Gates név összefonódott a csúcsminőségű termékekkel, és gyakorlatilag a világ összes autógyártójának beszállítója. Mivel felső kategóriás termékei vannak a piacon, így gyári beszállítóként szerepel az Audi, Fiat, Peugeot cégeknél. Szorosan együttműködve a neves autógyártó cégekkel végzi a fejlesztéseit komplett szíjhajtásokra. Ezen kapcsolatoknak köszönhetően nem más, mint a Gates szállítja az Audi R8 olajszivattyú rendszerét, valamint a BMW legújabb Start-Stop rendszerének meghajtószíját. Továbbá a Ducati a Gates-et, mint a szíjhajtás szakértőjét kérte fel arra, hogy a V2-es motorjaik vezérműszíj feszítésének problémáját oldják meg, hiszen korábban ezt a motort sajnos 5000 km-ként szervizbe kellett vinni a jelenség miatt. A legújabb fejlesztések vívmányaként leváltották a chloropren (kaucsuk származék) alapanyagot, így most EPDM-ből készülnek a szíjak, ami tartósabbnak bizonyult, és a motor megemelkedett hőterhelésének is jobban ellenáll. Ez legalább olyan technológiai áttörés, mint mikor a könnyű fémvázakat leváltotta a karbon. Legújabb termékük a Stretch Belt, ami egy anyagában rugalmas feszítő nélküli hosszbordás szíj fantázianeve.

 

Gates hajtás szív