AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Frissített egyet a Fabián a Škoda

1999 óta gyártja a Fabiát a cseh Škoda, amely azért tudott a márka második legnépszerűbb modelljévé válni, mert többször frissítettek a megjelenésén. A negyedik verzió már legördült a gyártósorról – az elegáns belső mellé extraként különböző kényelmi és biztonsági technikák is társultak.

 

A második legnépszerűbb

 

Nyár végén megkezdte az átdolgozott, felfrissített Fabia modellek gyártását a Volkswagen cégcsoporthoz tartozó Škoda, Csehország legnagyobb autógyára. Az első Fabiát egyébként még 1999-ben készítették, azóta ez már a negyedik verzió a kocsiból, amelyet a márka székhelyén, Mladá Boleslavban raknak össze. Közel húsz év alatt több mint négymillió eladott Fabiánál tartanak, ebbe a ferdehátú és a kombi változatok is beletartoznak – az Octavia után a márka második legnépszerűbb termékének számít. A típus legnagyobb piaca Németországban van, a második helyen a hazai pálya, Csehország áll, de Magyarországon is népszerű a modell. Új dizájnt kapott a kocsi, és a technikai felszereltségét is felfrissítették, így próbálnak megfelelni az egyre növekvő fogyasztói igényeknek. Elöl és hátul LED-es fényforrásokkal szerelték fel, valamint csinosítottak az orr- és a farrészen is.

 

Skoda Fabia 2018

 

Négyféle motor, háromhengeres kiadásban

 

A fentiekhez 1,0 literes, gazdaságos motorok társulnak, amelyek közül négyféle választható, mindegyik háromhengeres konstrukcióban. Ezek közül a legerősebb egy hétfokozatú, közvetlen tengelykapcsolós váltóval kombinálható. Átalakult a belső is: a műszerfalba dekorbetétek kerültek, kétféle tónust kapott a kárpitozás, mindez elegáns összhatást kreált az utastérben. Extrákból sincs hiány: ilyen a sávváltást segítő rendszer, a távfény-asszisztens vagy éppen a hátsó keresztirányú forgalom asszisztens. Ezek a kényelmi és biztonsági technikák biztosítják a Fabia jövőjét, egyben kielégítik az utasok elvárásait.