AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Ford olaj

Ford motorolaj nem egy speciális márka, hanem azoknak a Ford motorokhoz kifejlesztett olajaknak a gyűjtőneve, amelyeket a Ford autók gyártója a gyári modellekben használ, illetve amelyeket olajcserékhez javasol.

Ford motorolaj használatát ajánlja a gyártó minden Ford típushoz

Ford Formula motorolajA Mobil olajcég a Ford által gyártott valamennyi típushoz ajánl speciális olajat, amelyeket a motorjaihoz kifejlesztett Ford motorolaj. Ezek között vannak olyanok, amelyek a benzinüzemű motorokhoz, mások a dízelekhez készülnek, de van Ford motorolaj a TDCi erőforrásokhoz is. Hogy mennyire motorspecifikusak a Ford olajok, azt jól mutatja, hogy külön Ford olajfajta van a Ford Focus modellekhez, sőt külön a Ford Focus 1,6 Zetec, vagy a Dura Torq 2 OTDCi típushoz is. Ez a Ford motorolaj félig vagy teljesen szintetikus olajok. A megfelelő Ford motorolaj kiválasztásánál a típus mellett az évjáratra is figyelnek, sőt a motor korára is, vagyis egy elhasznált, idősebb motorhoz más olajat ajánlanak, mint egy újhoz.

A Ford motorolaj saját olajszabványt dolgozott ki és vezetett be

A Ford Művek 2013-ban új motorolaj szabványt léptetett életbe a saját gyártmányai számára. Az ebben meghatározott paramétereket teljesítő olajakat ajánlja minden 2009 után gyártott Ford modellhez. Az új Ford motorolaj szabvány jele: WSS-M2C913-D. Különösen ajánlja a gyár ezeket az új szabványnak megfelelő olajakat a régi, M2C913-B, vagy M2C913-C jelű olajak helyett. Komolyan kell venni a gyár ajánlásait, mivel például a 2012-től gyártott 2.2 Duratorq motorral szerelt Ford Transit gépkocsikhoz csak az új, M2C913-D szabványnak megfelelő olaj használható. Az új szabványnak megfelelő Ford motorolaj teljesíti a hosszú csereidőszakra vonatkozó elvárásokat és – ami ugyancsak nagyon fontos - használhatók biodízellel, vagy magas kéntartalmú üzemanyagokat használó motorok esetében is.

 

<< Vissza az Olajkeresőbe