AUTÓTÍPUS KERESÉS

Kovács Autó

Ferrari F80

Nem is olyan régen első helyen debütált a LaFerrari bemutatásával a világhírű autógyártó és máris megszületett a legesélyesebb következő koncepció.

Ferrari F80 szuper autóját Adriano Raeli rajzolta, bár nem a Ferrari megbízásából.

Ferrari F80 A járművet a LaFerrari-ban már megismert a legendás V12 iker-turbófeltöltős V8-as erőmű fogja a tervek szerint hajtani, párosítva a 300 lóerős KERS elektromos rendszerrel, ami összegezve 1200 lóerőt biztosíthat akár 500 km/h sebességet. Eléggé vad sebességet a karosszéria kialakításában terelt légáramlatokkal tervezi az alkotó úton tartani, ami egyben a motor hűtését is biztosítaná. Az álomautó egyelőre még csak fantáziánkban él, de oly hirtelen nagy híre röppent, hogy akár még valóra is válthatja a Ferrari. A Ferrari F80 csodás formatervében sok Ferrari model stílusának vonulata megtalálható, bár az autó külső burkolata igazából egy F1-es járműre épül és még a vadászrepülőgépek kecsességéből is merít ötleteket. A Ferrari rajongó Nick Mason és a Pink Floyd dobosa már jelezte, hogyha elkészül az álomautó akkor biztos igényt tartanak egyre.

Ferrari F80 előlnézet

Ez a csodálatos mérnöki bravúr joggal lehetne a LaFerrari utódja, reméljük az igény a Ferrari F80 -ra egyszer majd valóságot teremt és megcsodálhatjuk száguldás közben az utakon, vagy versenypályákon.
Ferrari F80 - A jövő autó!
Ferrari F80 álomautóFerrari F80 Pink Floyd


Forrás: http://www.digitaltrends.com/cars/adriano-raelis-ferrari-f80-rendering-looks-like-future-generation-enzo/

 

További kapcsolódó cikkeink használtautó vásárlással és más autós hírekkel kapcsolatosan itt olvasható >>