AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Feltörték bérelt autóját? Mutatjuk, mit tegyen!

Sokszor találjuk magunkat olyan helyzetben, amikor autóbérlésre kényszerülünk; nem feltétlen csak üdüléskor, előfordulhat, hogy a mi kocsink lerobban, vagy csak egyszerűen nincs, de SOS kellene. Ezekben az esetekben is előfordulhat, hogy kár éri az autót. Mielőtt bármihez nyúlnánk, vagy szólnánk az illetékeseknek, át kell nézni az esetleges károkat, és összeírni a károkat.

 

Előzzük meg a bajt!

 

Ha egy parkolóban több törött üvegű kocsit is látunk, akkor mindenképp máshol tegyük le az autót. Ez minden bizonnyal annak a jele, hogy, hogy tolvajok garázdálkodnak a környéken. Fontos, hogy miután leraktuk a kocsit, rejtsük el az összes értékes belső felszerelési cikket. A kütyük kábelei árulkodó jelek, hogy van miért feltörni az autót, így a tolvaj nagyobb valószínűséggel választja a mi kocsinkat. Mindig ellenőrizzük le, hogy lezártuk-e az összes ajtót, nem felejtettük lehúzva az ablakokat vagy esetleg a napfénytetőt. Ha mindenképp valamit a bérelt járműben akarunk hagyni, akkor azt is jól rejtsük el. De ne úgy, hogy egy plédet vagy ruhát dobunk rá! Az is árulkodó jel lenne a tolvajok számára, újabb motiváció, hogy meglessék, mi rejtőzik alatta.

 

Autólopás

 

Ha nem segített az elővigyázatosság

 

Ha ezek ellenére is megtörténik a baj, akkor a legelső, amit tennünk kell, az szólni a rendőrségnek. A rendőrségi jelentés elkerülhetetlen, hiszen a biztosító társaság mindig ezt kéri a követelés feldolgozásához. A rendőrséget követően az autókölcsönzőt kell értesítenünk! Ha valaki feltöri a kocsit, akkor feltehetőleg értékes személyes tárgyak után kutatott. Vizslassuk át az autót, és listázzuk be az eltűnt dolgokat, fordítsunk külön figyelmet a kesztyűtartóban hagyott személyes dokumentumokra. Ha esetleg olyan okmány, irat tűnik el, amin bankszámla- vagy bankkártya-adatok szerepeltek, akkor azonnal szóljunk a bankunknak, és tiltassuk le a kártyát! Fontos tudnunk, hogy a bérautók többségére teljes körű casco biztosítást kötnek, így a járművek védve vannak a feltöréstől, rongálástól. Sajnos az önrész, és a biztosító által ki nem fizetett veszteség azonban a mi pénztárcánkat terheli.