AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

FAG

Fag alkatrészek, kerékcsapágyak

 

Termékválasztékával kiváló minőségű, nagy értékű gördülőcsapágyak, motorelemek, siklócsapágyak és lineáris vezetékek – szolgálja ki a légi- és űrközlekedést, valamint az autóipart egyaránt.

A Schäffler Csoport tagjaként a FAG az INA mellett világszínvonalú márkanévvé vált

Termékkínálata olyan nagy, hogy a gördülőcsapágyak piacán a legnagyobbak közé tartozik. A körülbelül 40 000, sorozatban előállított termékválasztékukkal 60 iparágban rengeteg alkalmazási igényt tudnak egyszerre kielégíteni. Természetesen, mint sok más neves cég, a Fag termékeinek fejlesztői is ügyfeleikkel folyamatos kontaktot tartanak, és rengeteg speciális megoldást, újítást fejlesztenek ki. Ezek segítenek, hogy az összetettebb csapágyazás-technikai feladatok üzembiztonsága nagyobb legyen gazdaságosabb működtetés mellett is. Ezeknek a folyamatos fejlesztéseknek köszönhetően, csak az ipar területén 160 000 féle termékkel vannak jelen. A Fag olyan vezető autógyártók beszállítója lehet minőségi termékei miatt, mint a Porsche, az Audi, a Volkswagen, a Volvo, a Honda, a BMW, a Hyundai, és a Ford, de ezen kívül még számos piacvezető autógyártó cég választja termékeit.

 

FAG alkatrészek webáruházunkban:

  • Kerékcsapágy
  • Féktárcsa
  • Kuplung munkahenger
  • Toronycsapágy görgőscsapágy
  • Kuplung főhenger
  • Főfékhenger
  • Toronycsapágy
  • Fékmunkahenger
  • Fékcső
  • Kinyomócsapágy

 

Keresse meg az autójához megfelelő kerékcsapágyakat:

Irány a bolt

 

Fag kerékcsapágyak webáruháza

 

Kerékcsapágyaik nem igényelnek karbantartást, így akár a jármű teljes élettartamáig tudjuk használni ezeket a termékeket

 

A Fag csapágyak speciális tulajdonságai: OE minőség, a termékek eredetileg speciális zsírral vannak lekenve, értékes, módosított gördülőcsapágy-acél, a görgők és a futópályák speciális profilúak, optimalizált tömítőrendszerek. Mivel a kerékcsapágyak kiemelt jelentőségűek a jármű és gazdája szempontjából – hiszen ezen elemek tartják a jármű egész súlyát, ami éles kanyarok esetén megsokszorozódhat – ezért nem mindegy, hogy ezek az alkatrészek milyen teherbírásúak. A Fag fejlesztői számára nagy kihívást jelentenek ezek az alkatrészek, hisz nem elég, hogy rengeteg külső hatásnak vannak kitéve, de ha a kerékcsapágy egyedi görgős elemeit vizsgáljuk, rájövünk, hogy mindössze néhány négyzetcentiméternyi területen kell hihetetlenül nagy terhelést és közben terhelésváltozást elbírniuk ezeknek a kis elemeknek. Ha belegondolunk, hosszú távon csak a prémium minőségű alkotórészek tudnak ellenállni a nagy nyomásnak , de szerencsénkre a Fag ilyen anyagokkal gyártja termékeit, mellyel a gyári és pótalkatrészek piacát hódítja. A környe­zet hatásai a járművünkre, az utak nem megfelelő mi­nősége ugyanúgy, mint a futómű-elhaszná­lódása mind olyan tényezők melyek miatt nem biztos, hogy a kerékcsapágy idő előtti meghibásodását megakadályozhatjuk. Amennyiben abban már biztosak vagyunk, hogy az egyik csapágy hibás, sajnos esélyes, hogy a másik is elkopott. Ezért is ajánljuk, hogy biztonsági szempontból, valamint idősebb autók­nál – kb. 100 ezer kilométerenként – inkább cserélje ki mind a két kerékcsapágyat egyszerre. Ha ezt elbagatellizáljuk, lehet, hogy később több költséggel tudjuk csak a helyreállításokat elvégezni.

 

Fag kerékcsapágyak gazdag választéka

 

A FAG nem csak kerékcsapágyakat, hanem ezekhez való javítókészleteket is forgalmaz

Ezek WheelPro és WheelSet fantázianéven kaphatók. S most nézzük, hogy melyik mit tartalmaz:
1. FAG WheelPro készlet a tengelyen lévő mindkét kerékcsapágy cseréjéhez szük­séges alkatrészeket.
2. FAG Wheel Set az egy keréken lévő kerékcsapágy cseréjéhez szükséges összes alkatrészt tartalmazza. Így nincs szükségünk többé az egyes alkatrészek időigényes összeválogatására. 

Nézzük a kerékcsapágy cseréjének fontosságát!

Ha mind a kettő kerékcsap­ágyat egyszerre cseréljük le, akkor biztonságosabb vezetést érhetünk el. Fontos tudni, hogy a kerékcsapágyak meghi­básodásánál a kopás miatt mindig tenge­lyenként szükségszerű lecserélni az elhasználódott alkatrészeket. Érdekesség, vagy nehézség még az is, hogy a kerékcsapágyakat beépített állapotukban nem lehet megvizsgálni. Amennyiben kúpgörgős csapágyak vannak autójában, amik kerékcsapágyként is funkcionálnak, akkor egy fékjavítással egybekötve megoldható az autónk csapágy-beállításának ellenőrzé­se is.

 

Most nézzük az első, második és harmadik generációs FAG kerékcsapágyakat

 

1. Az első generációs Fag kerékcsapágyak kompakt csapágyegységek golyóscsapágyakkal vagy kúpgörgős csapágyakkal, amiket előre beállított csapágyhézaggal gyártanak, és mindezek mellett olyan tömítést és zsírzást használnak mely a termék egész élete során  kitart.

2. Jöjjön a második generációs Fag kerékcsapágy. Ezek az első generációs kerékcsapágy megoldások gazdaságosságát ötvözik a hagyományos kerékagyak előnyeivel. Itt a tengelycsonkban a csapágyegységet egy újgenerációs biztosítógyűrű rögzíti, miközben a csapágy külső gyűrűjét tengelyirányban is megfeszíti.

3. Végül, de nem utolsó sorban pár szó a harmadik generációs Fag kerékcsapágyakról. Ezek a termékek garantálják a maximális futáspontosságot, s közben kitűnően illeszkednek a tengelycsonkhoz és a féktárcsához. A futómű vezérléséhez nélkülözhetetlen ABS/ESP jeleket az integrált fordulatszám-kódolók állítják elő. A Fag által kifejlesztett, hideg eljárással kialakított perem veszi fel, és ellenőrzi a csapágy szorítóerejét.