AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Ennek a hírnek mindenki örül majd, aki az M7-esen jár

7,3 milliárd forintból készül el az M7-es autópályát a 710-es főúttal összekötő csomópont Balatonfőkajár mellett, amelynek márciusban tették le az alapkövét. A 2019 őszére megvalósuló beruházás a tervek szerint megszűnteti a térségben tapasztalható forgalmi dugókat.

 

2019 őszére készül el

 

Már márciusban letették az M7-es autópályát a 710-es főúttal összekötő csomópont alapkövét Balatonfőkajár mellett. A beruházás gyorsabbá és biztonságosabb teszi a közlekedést a térségben, amely a helyi turisztika miatt is kiemelten fontos. Az alapkőletételnél kiemelték, a legfontosabb közösségi érték a biztonság, amelynek része a közlekedésbiztonság, ezt hivatott erősíteni a 7,3 milliárd forintból megvalósuló fejlesztés. A 2019 őszére elkészülő beruházás során mintegy három kilométer hosszú besoroló sáv és egy különszintű csomópont épül, emellett közel két kilométernyi útszakasz, egy körforgalom, valamint egy kerékpáros felüljáró.

A Magyarországon bűvülő aitópályák

Vége a forgalmi dugóknak

 

Az útfejlesztés a tervek szerint megszűnteti majd a térségben hétvégenként tapasztalható forgalmi dugókat, megkönnyítve a közlekedést. Az M7-es autópálya délnyugat felé haladva Budapestet köti össze Letenyével, ez Magyarország legrégibb autópályája. Az V. számú helsinki folyosó a része, amelynek célja, hogy az Adriai-tenger kikötői és a kelet-európai országok között létesítsen közúti kapcsolatot. Az elmúlt három és fél esztendő alatt Veszprém megyében mintegy 80 kilométer út újult meg, épül a várpalotai elkerülő, fejlesztik a Győr és Pápa közti kétszer két sávos utat. A megyei utak egyre biztonságosabbá és közlekedhetőbbé válnak. Az úthálózat fejlesztése a helyieknek és az ide látogatóknak egyaránt fontos. Az épülő csomópont jelentőségét növeli, hogy a későbbi M8-as autópályának is része lesz. Az építkezés kivitelezői a Duna Aszfalt Kft. és a Hazai Építőgép Kft.