AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Az eldugult levegőszűrő veszélyes is lehet

A levegőszűrő egy nagyon fontos alkatrész, hiszen ez az ami az utastér levegőjét is szűri, tehát a levegőszűrő épsége minden utasnak és sofőrnek személyes érdeke, ezért érdemes ezt az alkatrész sűrűn ellenőrizni, mert ha eldugult és telemegy szennyeződésekkel, akkor akár veszélyes is lehet mindenkire, aki az autóban ül. Az eldugult levegőszűrőn leginkább a tisztítás és a csere segíthet, amit saját kezűleg, vagy egy autószervizben is elvégeztethet.

 

Az eldugult levegőszűrő nagy akadály

 

Mindenki előtt rengeteg akadály van az úton, például más autók, fák, játszó gyerekek az út közepén, viszont a legnagyobb akadályok igazából az autó belsejében találhatók, és nem odakint az utakon. Számos probléma csökkentheti az autó teljesítményét, viszont az autók csak akkor működnek igazán, ha minden egyes alkatrészük hibátlan, és a tökéletes teljesítményt is csak ez által érhetjük el. A kerékagynak például nem szabad nagy ellenállást biztosítania, és az üzemanyag szivattyúnak is a megfelelő nyomáson kell működnie, ezért a levegőszűrőnek is mindig tisztának kell lennie ahhoz, hogy a vezetés biztonságos legyen. Az emberek sajnos hajlamosak elfelejteni a legalapvetőbb karbantartási feladatokat, és ezek közé tartozik a levegőszűrő ellenőrzése is. Nagyon sokat nem is gondolnák, hogy egy olyan kis alkatrész, mint a levegőszűrő ilyen hatalmas problémákat is okozhat.

Az autóban található levegőszűrő

Az emberek gyakran megfeledkeznek a levegőszűrőről

 

Az olajcsere jelentheti a különbséget a között, hogy egy autó tízezer, vagy háromszáz-ezer kilométert bír ki, míg a sebességváltó folyadék a sebességváltó élettartamát növeli meg. A levegőszűrő az egyik olyan alkatrész, amit az emberek hajalmosak figyelmen kívül hagyni, mert azt sem tudják, hogy hogyan is működik. Gondoljon arra, hogy csak egy szívószálon át lélegzik, miközben kilométereket fut – pontosan ilyen szituáció az is, amikor az autó eldugult levegőszűrővel közlekedik. Az eltömődött levegőszűrő szinte lopja a lóerőt és a kilométereket, ráadásul rengeteg komplikációt okozhat. A turbófeltöltésű autók korlátozott légáramlása miatt a turbó elleni küzdelem szükségtelen nyomást képezhet. Ez a nyomás a turbóolaj szivárgását okozhatja, vagy a megfelelő légbeömlő mennyiség csökkenését. Ez pedig okozhat hibás égést a hengerekben, és a motor egy részét is károsíthatja, amellett, hogy az utastér levegőjét sem szűri majd rendesen.