AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

A dízel üzemelésű motorok teljesítmény növelése

A dízelmotorok teljesítményének növelése fontos lehet. Ahhoz, hogy a maximális teljesítményt érhessük el, több apróbb részletre is kell figyelnünk. Adunk pár tippet a dízelmotorok teljesítményének javítására, és a járművek egyes elemeinek korszerűsítésére.

 

Tippek a dízelmotor teljesítményének növelésére

 

Az egyik módszer a teljesítmény növelésére, hogy elvégezzük a dízelmotorok egyes elemeinek korszerűsítést. Ehhez szükség van a beáramló levegő mennyiségének növelésére, ami a beszívó rendszer telepítésével oldható meg. Ennek a beáramló levegőnek hidegnek kell lennie, hidegebbnek, mint a már bent lévő levegőnek. Ezzel a kiváló módszerrel akár 20%-kal hozzájárulhatunk a teljesítmény növeléséhez, valamint az üzemanyag fogyasztás terén is jelentős javulásokat érhetünk majd el. A továbbfejlesztett dízel üzemanyag befecskendezők használata is nagymértékben javíthat a motor teljesítményszintjén. Korszerűsítse az injektorokat, melyekkel nemcsak a teljesítményen javít, de az üzemanyag fogyasztás is húsz százalékkal csökkenhet. Ezek a befecskendezők, különböző típusban készülnek, vásárlásánál a saját járművünk kapacitásának megfelelőt kell kiválasztanunk.

Az autó dízel motorja

Lóerő növelése a dízelmotoroknál

 

Az üzemanyag rendszerek folyamatos ellenőrzést igényelnek. Ha bármi meghibásodást észlelnénk egyik alkatrészen, gondoskodjunk annak cseréjéről, mivel ennek hiányával rontunk a motor teljesítményén. A tüzelőanyag-ellátó rendszer, ha nem működik tökéletesen, problémát okozhat a motor működésében. Ha minden megfelelő, a motor képes lesz a lóerő-üzemanyag hatékonyság elérésére, alacsony zajszintet és sima gyorsulást fog biztosítani. A modulok cseréje is hozzájárulhat a teljesítmény növekedéséhez, mellyel jobb forgatónyomaték eredményezhető, ami akár harminc százalék is lehet a szokásosnál. Ezzel a technikával, akár százötven lóerő elérésére is képes lesz a motor. Ennek telepítéséhez, nem szükséges újraprogramozni az áramköröket. Mindezek mellett a jó kipufogórendszer használata is fontos. Ez a legjobb módszer a dízelmotorok teljesítményének javítására. Gyorsabbá tesszük a motor működését, csökkentünk a zajszinten, valamint az üzemanyag hatékony felhasználásához és a motor élettartamának meghosszabbításához is hozzájárulunk. A megfelelő kipufogórendszerrel a hőmérséklet és a nyomás is csökkenthető a rendszerben, ezért ügyeljünk a tökéletes típus kiválasztására.