AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Denso

DENSO gyertyák és szondák olcsón! A Denso megalkotta a lambdaszondák evolúciójának csúcsát, és tökéletesre fejlesztették az izzítógyertya és gyújtógyertya gyártásának technológiáját.

Denso lambdaszonda gyújtógyertya és izzítógyertya alkatrészek gyártója

A Denso célja, hogy csúcsminőségű fejlesztéseik révén az általuk gyártott lamdaszondákkal óvják bolygónkat és természetesen eközben a vevők igényeit is maximálisan kielégítsék. A Denso forgalmának összesen 8%-át fordítja kutatási és fejlesztési célokra, szerintük a jó technológia eladja önmagát. Az egész világon megbízható partnert jelent a fontos autógyártó cégeknek mind a klímaberendezés, az elektronika, a motorvezérlés, a vezetési és biztonsági ellenőrző berendezések és a gépjármű– információs és a kommunikációs eszközök piacán. A cégcsoport vállalatai főleg járműipari beszállítóként terveznek és gyártanak komplett rendszereket. Légszűrők, gyújtógyertyák, légkondicionálók, benzines injektorok gyártásával foglalkoznak és felső kategóriás termékeik vásárlói között olyan cégekkel találkozhatunk, mint az Isuzu, Nissan, Ford, Suzuki, Toyota, a Ford, a General Motors, a John Deere és a Volkswagen csoport.

 

Denso alkatrészek webáruházunkban:

 • Üzemanyag nyomásszabályozó szelep
 • Nagynyomású szivattyú
 • Belső kormányösszekötő rúd (axiál rúd)
 • Porlasztócsúcs, befecskendező szelep
 • Gyújtás trafó
 • EGR szelep
 • Gyújtógyertya
 • Lambdaszonda
 • Vízhűtő
 • Klíma kompresszor
 • Pollenszűrő
 • Klímahűtő
 • Izzítógyertya
 • Generátor
 • Ablaktörlő
 • Klíma szárítószűrő

 

Keresse meg autójához megfelelő Denso alkatrészeket országosan legkedvezőbb áron

Denso Magyarországon

2014 évben a Denso japán vállalat újabb 29 milliárd forintot ruházott be a székesfehérvári üzemében, összesen 500 új munkahelyet teremtve ezzel Magyarországon. Densol elnöke ezzel újra elismerte, hogy jó döntés volt Magyarországra telepíteni gyárát 17 évvel ezelőtt, mert azok a munkások, akik a Denso székesfehérvári gyárában dolgoznak jól teljesítettek, és képesek voltak egy világszínvonalú japán technológiát, japán pontossággal, precizitással és fegyelemmel megvalósítani.


Magyarországon is megjelent a vállalat 1997-ben. A DENSO Gyártó Magyarország Kft.

Székesfehérváron 1998. szeptemberére kezdte el a gyártást, bár a tömegtermelés csak egy évvel később, 1999-ben kezdődött meg. Napjainkban közös nyomócsöves rendszer, úgynevezett Common Rail rendszervezérlő egységek, benzinmotorok befecskendezőinek gyártását, valamint gyújtógyertyák összeszerelésé végzik. Körülbelül 5.000 alkalmazottjuk szakértelme és a nem nélkülözhető világszínvonalú technológia szavatolja a minőséget, amit a vevők pozitív visszajelzései igazolnak. A több mint 70.000 m²-es gyárépületben öntés, kovácsolás, megmunkálás, hőkezelés, kalibrálás, összeszerelés folyik, természetesen a pontos, precíz munkavégzés a gyártás elejétől a végéig elengedhetetlen.

Denso márkaismertető

1949-ben a Toyota vállalatcsoportból kiválva alakult meg a Denso Corporation Japánban, Kariya városában. Az onnan hozott eredményeket a kiváló helyi szaktudással ötvözve jutott el mai sikereihez és ezek segítették hozzá az európai piacon betöltött jelenlegi pozíciójához. A Denso éves forgalma nem kevesebb, mint 3,6 milliárd €. A Denso cégcsoport immár több mint 120.000 embert foglalkoztat, ebből körülbelül 15.000 alkalmazottal Európa 13 országában tevékenykedik, hogy továbbra is a fejlett gépjármű technológiák és gépjárműalkatrészek vezető beszállítója lehessen a világ 32 országában. 1977-ben vezették be a Denso lambdaszondákat, azóta szerte a világon több százmillió termék felel a gépjárművek károsanyag-kibocsátásának mérése. Így lett a Denso a világ egyik vezető lambdaszonda gyártója. A Denso úttörő volt, hisz a lambdaszondát átalakította  egy mennyiséget is mérő jeladóvá, ezzel biztosította, hogy a szonda nem csak a levegő-üzemanyag keverék hígságát vagy túlzott dússágát, hanem annak mértékét is mutatta. Ez a járművek fejlődésében egy nagy előrelépésnek számított, mert elősegítette az elektronikus vezérlőegységek kategóriákkal pontosabb reakcióját, ami üzemanyag megtakarítást és nem utolsó sorban kevesebb károsanyag-kibocsátást eredményezett.

Denso lambdaszondák

Denso lambdaszondákA Denso vállalat tényleg szívén viseli bolygónk sorsát. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint az, hogy a vállalat területén kívül is segítik környezetünk tisztán tartását munkatársaik önkéntes munkáikkal. A térség környezetvédelmi és társadalmi programjaiba is bekapcsolódnak, s vállalati adományaikkal segítik több oktatási és közintézmény munkáját is. A Denso megbízhatóságát az OE minősítés biztosítja, ezért ajánljuk a Denso lambdaszondáit ha cserére lenne szüksége. Ezek a kitűnő alapanyagokból készült lambdaszondák ellenállnak a kipufogó rendszerben lévő rendkívül agresszív környezetnek (így az erős rezgéseknek, a magas hőmérsékletnek és a rendkívül hőfokingadozásnak, a savas behatásnak és a víz és vegyi anyag lerakódásoknak is).

 

A gyári szabványok szerint gyártott Denso lambdaszondák tökéletes illeszkedést garantálnak minden gépjárműhöz.

A Denso jeladókat több tesztelési állomáson ellenőrzik- a gyártósoron és a folyamat végén is-, hogy meggyőződjenek a gyári előírások 100%-os betartásáról. A Denso lambdaszondák különlegesen érzékenyek, biztosítva ezáltal a pontos kipufogó gáz analízist, a kerámia összetételének köszönhetően pedig hosszú távon is egyenletes teljesítményt garantálnak. A Denso elemeket különleges bevonattal látták el, amelyek megelőzik a hamu és más típusú szennyezőanyagok lerakódását.

A Denso, az egyik legnagyobb beszállítója a világ autóalkatrész-piacának és utángyártott titánium, A/F, cirkónium, planáris fűtőtt és fűtetlen szondái kitűnő megoldást nyújtanak minden gépjárműnek. Mindemellett a DENSO nélkülözhetetlen beszállítója a robotgyártásnak, az iparág pótalkatrész szegmensének, a letapogató rendszereknek és a hordozható légkondicionáló berendezéseknek egyaránt.

 

KERESSE MEG AUTÓJÁHOZ MEGFELELŐ LAMBDASZONDÁT ÉS RENDELJE MEG ORSZÁGOSAN KEDVEZŐ ÁRON!

 

Denso Iridium gyújtógyertyák

Denso az Iridium gyújtógyertyák korszerű gyártásához az Iridiumot használják, mint a legjobb minőségű anyagot. Az Iridiumot 50 millió évvel ezelőtt egy aszteroida formájában, ami majdnem teljes egészében Iridiumból állt (Ir-77) a földnek ütközött és megteremtette a Mexikói-öböl kráterét. Iridium olvadáspontja szinte 700C fokkal magasabb, mint a platinának, és a legnagyobb kopás ellenállással rendelkezik, ennél fogva a legideálisabb gyújtógyertya építésére. Az Iridium erejét hasznosítva a Densol képes csökkenteni az elektróda felületét az átlagos 1,1mm átmérőről 0,4mm -re, így kevesebb feszültség követelménnyel jelentősen nagyobb gyújtó teljesítményt ért el. Mivel az Iridium olvadáspontja igen magas, a hagyományos forrasztási eljárások helyett lézer forrasztási technológiát alkalmaztak, ami pontos illeszkedést és tiszta felületet biztosít. Ezzel a Denso új szintre emelte a gyújtógyertya gyártási technológiájának fejlődését.

Denso Iridium gyújtógyertyák

1. Iridium Plug szigetelő. A szigetelők anyaga egy erősen tisztított alumínium-oxid-por, amely kivételes dielektromos szilárdsága és termikus vezetőképessége magas hőmérsékleten is nagyobb fizikai erőt ad.

2. Öt-Borda design. Az öt borda, amely megóvja a kitörést, és csökkenti a feszültség veszteséget.

3. Réz-Üveg Seal. A speciális réz és üveg por keveréke a központi elektróda és szigetelővel együtt gáz-tömítést képez, melynek a megfelelő hő fenntartása és a forró égési gázok zárva tartása a célja.

4. Réz-bélelt központi elektróda. A speciális központ elektróda réz magját a nikkel króm bináris ötvözet zárja magába. Ez kiváló hővezető képességet ad a megnövelt működési tartományban.

5. U-Groove Ground elektróda. Az eredetileg szabadalmaztatott U-Groove lehetővé teszi a szikrának, hogy kitöltse az U üreg alkotta teret. Ez a labda-térben alakul ki a tűz a nagyobb és forróbb vaku elé, így az égés befejeződött.

6. A szabadalmaztatott Iridium Center elektróda. Iridium használja, hogy megteremtse a világ legkisebb központú elektróda hegyét a maximális égetési teljesítmény és kisebb feszültség követelményeknek megteremtése miatt.

7. Kúpos Kivágás. Javítja a tüzelési teljesítményt.

8. A 360 fokos lézer hegesztés. Denso tökéletesítette a lézeres hegesztés folyamát, amely 360 fokos pecsétnek felel meg, így az elektróda kopásállósága megbízhatóbb még a legmostohább körülmények között is.

9. 100% Pre-tüzelésű. Minden Denso gyújtógyertya előre gyújtott a gyárban, hogy biztosítsa a lehető legmagasabb minőséget.

 

KERESSE MEG AUTÓJÁHOZ MEGFELELŐ GYÚJTÁS ALKATRÉSZEKET ÉS RENDELJE MEG ORSZÁGOSAN KEDVEZŐ ÁRON!

denso gyújtógyertya típusai

Denso fejlesztés a lambdaszondák új generációja, amelynek tagjai az ideális üzemanyag-levegő keverési arányt nem összehasonlítás hanem mérés útján, tehát absztrakt módon állapítják meg. Ezzel a japán cég új távlatot nyitott a digitális gyújtásvezérlés előtt.

A Denso története és a lambda szonda

A Denso úgy jött létre, hogy elődje kivált a nagy japán autógyártó, a Toyota vállalatcsoportból még 1949-ben. Mára több mint 120 ezer embert foglalkoztatnak, amiből körülbelül 13 ezren Európa 13 országában található leányvállalataik alkalmazottai. A cégcsoport éves forgalma 3,6 milliárd euró körül mozog. A világ 32 országában működő autógyárak elismert beszállítója. Legsikeresebb termékük a saját fejlesztésű lambdaszonda, amely egy teljesen új technológia alkalmazásával méri a motorok kipufogó gázainak összetételét és ennek megfelelően szabályozza az ideális üzemanyag-levegő keverési arányt, amire a katalizátorok minél hatékonyabb működéséhez van szükség. Ez a kvantitatív mérést biztosító szonda új távlatot nyit a gyújtásvezérlés digitalizálása előtt.

A Denso iridium gyújtógyertyák az űrből jöttek

Másik sikertermékük a Denso iridium gyújtógyertyacsalád. A ritka és különleges, egy aszteroida anyagaként 50 millió évvel ezelőtt a földünkre érkezett elem, rendkívül magas olvadáspontjával és kivételes kopásállóságával kitűnik a földi elemek közül. Ezeket a tulajdonságokat meglovagolva fejlesztették ki az iridium gyújtógyertyájukat. Az extrém anyagminőség miatt kisebb méretekben gyárthatók és így kevesebb energiafogyasztással üzemeltethetők ezek a gyertyák, vagyis kisebb feszültséggel is nagy gyújtásteljesítmény érhető el. A Densónak Magyarországon is van gyára, mégpedig Székesfehérváron, ahol 5000 emberrel főleg gyújtógyertyákat szerelnek össze és úgy nevezett Common Rail rendszerű vezérlési egységeket gyártanak 1999 óta.

Denso termékek