AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

ContiTech

Contitech szíjak, Contitech vezérműszíj, hosszbordás szíj, ékszíj

 

A Contitech Európa egyik legnagyobb szíjgyártója. Számos autógyárnak gyári beszállítója, mint pl. Mercedes, Audi, Ford, VW, Opel , stb. Kitűnő minőséget képvisel.

A Contitech ékszíjat, hosszbordás szíjat és vezérműszíjat gyárt

Contitech márka logójaEz a gyár adott helyet az első pneumatikus kerekek és a futózott gumiabroncsok feltalálására, megalkotására. Így történhetett meg az, hogy korának egyik vezető abroncsgyártójává váljon a Continental. Persze az sem elhanyagolható tény, hogy az abroncsokon kívül a műszaki termékek is hozzájárultak a vállalkozás jó hírnévéhez (pl.: az első német léghajó 1900 júliusában emelkedik a levegőbe, a léghajó komplex ballon anyaga, amely elzárja a gázcellákat egymástól - a Continental terméke volt). A következő fejlesztés, a gumi/fém komponensekből készült rezgéscsillapítók, melyek elnyelik a rázkódást, így biztonságossá és kényelmessé téve a járművek vezetését. A kompresszibilis ofszet nyomókendők évtizedekig vezető szerephez juttatták a céget a nemzetközi piacokon.

 

Népszerű Contitech alkatrészek webáruházunkban:

  • Vezérműszíj és vízpumpa készlet
  • Vezérműszíj készlet
  • Hosszbordás szíj
  • Hosszbordás szíj készlet
  • Vezérműszíj
  • Főtengely szíjtárcsa
  • Ékszíj

 

 

Keresse meg az autójához megfelelő Contitech szíjhajtás alkatrészeket:

Irány a bolt
 
 
A hosszbordás szíj a mai gépjárművekben szinte teljesen átvette a hagyományos ékszíj szerepét, mivel terhelhetősége, élettartama nagyobb az ékszíjnál

 

Contitech hosszbordás szíjakMár szinte mindenhol ott a Continental, s ezáltal almárkája, a Contitech is: - az erőátviteli szíjak biztonságos erőátvitelt garantálnak még az erősebb motorok esetében is, - a légrugó rendszerek a gépjárművek és vasúti járművek számára sima futást biztosítanak, míg az autók üzemanyagát és a szervizfolyadékait a Continental-tól származó tömlővezetékek szállítják, s a sor még mindig nem ért véget. A Continental a bányaipari szektorban is aktív: az acélbetétes hevederek forradalmasítják az anyagok szállítását a bányászatban. Ezen termékek sikere 1991-ben egy speciális csoport létrehozását és ezzel egyidejűleg a Contitech márkanév bevezetését eredményezik. A Contitech AG 2004-re a világ nem abroncsgyártó gumiipari ágazatának legnagyobb vállalatává nőtte ki magát, mára nincs olyan ember, aki ne ismerné a cég termékeinek valamelyikét. Napjainkban is újabb és újabb fejlesztéseket, újításokat dolgoznak ki a Contitech szakemberei, hogy az elavult szó soha ne kerülhessen egy mondatba a márkanévvel.

 

A mai erős motorokban a vezérműszíj nagy terhelésnek van kitéve

A magas forgási sebesség, és a rezgések idő előtt tönkretehetik a vezérmű görgőket, így ezek könnyen a vezérműszíjat is károsíthatják. Ha a vezérműszíj elszakad a motor működése közben, a motor akár teljesen tönkre is mehet. Ezért ajánlott, hogy a vezérműszíjat és tartozékait (vezérmű görgők, vízpumpa) egyszerre cserélje. A szíjat autótípustól függően 60 000 -120 000 km után cserélni kell.

Forgalmazott Contitech termékeink: Ékszíj, Ékszíj feszítő csapágy, Ékszíj készlet, Ékszíj rezgéscsillapító, Főtengely szíjtárcsa, Generátor szabadonfutó, Vezérműszíj, Vezérműszíj készlet, Vezérmű alkatrész, Vezérműszíj feszítő csapágy, Vízpumpa.

Contitech szíjak széles választéka