AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Bridgestone

Bridgestone gumik

 

A japán cég alapítója Shojiro Ishibashi volt, 1930-ban gyártották le az első gumiabroncsukat. 1931-ben Shojiro Ishibashi lett az első japán autógumi gyártó a Bridgestone Tire Co. Ltd megalapításával. A név alapítója maga Ishibashi ami családnevének szó szerinti angol fordítása (Stone Bridge), melyet a jobb hangzás érdekében felcseréltek, s így kőhid lett a jelentése.

1962-ben fejlesztették ki teherautókhoz és buszokhoz az első japán acél radiál gumikat. 1964-ben pedig már a személyautókhoz is előállították a radiál szerkezetű abroncsot. 1965-ben a márka új gumijainak gyártását kezdték el Malajziában, amely a vállalat első tengerentúli üzeme volt a második világháborút követően. 1967-ben megalapították marketing leányvállalatukat az Egyesült Államokban.

 

Keresse meg az autójához megfelelő Bridgestone gumikat:

 

Bridgestone gumi webáruház

 

1976-ban alapítója, Ishibashi meghalt, de az általa alapított vállalat tovább működött, és újabb piacokat hódított meg világszerte. 1988-ban megvásárolta az amerikai Firestone céget, és ezzel globális vállalattá avanzsálódott. 1990-ben európai leányvállalat került megalapításra, ezzel a legelterjedtebb és legismertebb gumiabroncs gyártók egyikévé vált. 2001-től jelentős szerepe van a defekttűrő abroncsok kifejlesztésében. Téli és nyári gumik gyártásával egyaránt foglalkozik személyautó kisteherautó és 4x4/SUV autók számára.

 

Bridgestone gumik a téli időszakra

Bridgestone gumik a nyári időszakra

 

A Bridgestone gumiabroncs gyárat 1931-ben Japánban alapították.

A gumigyár végigjárta a háború utáni japán vállalatok kanosszáját, rövid ideig motorkerékpárok gyártásával is próbálkozott. Folyamatos és kitartó munkájával a Bridgestone gumik márkanév presztízse és a cég árbevétele is évről évre növekedett. Jelen pillanatban a világ legnagyobb gumiabroncs gyártója, megelőzve a Michelin-t és a Continental-t. Minden kontinensen, minden árkategóriában jelen van valamelyik márkájával, termékével.

 

Bridgestone gumik terepen is jól teljesítenek

 

Gumik a legmagasabb prémium kategóriában.

A folyamatos innovációnak és a kifinomult, korszerű gyártási eljárásoknak köszönhetően a márkanévvel fémjelzett abroncsok jól teljesítenek. 2008 áprilisában adták át Tatabányán a cégcsoport magyarországi üzemét, ahol az európai piacra szánt személy- és teherautó abroncsokat állítanak elő. A Bridgestone a világ első számú abroncsgyártója az árbevétel alapján, leányvállalataival együtt 126 000 dolgozót foglalkoztat világszerte, 179 gyárral rendelkezik, és termékeit 150 országban forgalmazza. Minden ötödik jármű a világon Bridgestone gumikkal van felszerelve.