AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

BP olajok

BP olajok

BP a rövidítése a világ 8. legnagyobb forgalmával büszkélkedő olajgyártó cégének, amely 2014-ben 359 milliárd dollár bevételt produkált, ami a magyar GDP mintegy háromszorosa. Ezzel a 7. helyet tudta megszerezni a világ olajipari óriásai között a bevétel alapján.

A BP olaj kitermel, feldolgoz, végterméket gyárt, és azt forgalmazza

A British Petrolnak (British Petroleumnak) a világ 80 országában vannak érdekeltségei, és napi 3,2 millió hordó olajegyenértéket termel ki, miközben 17,9 milliárd hordó olajegyenértéknek megfelelő tartalékok fölött rendelkezik. Tevékenysége kiterjed az egész energetikai szektorra, vagyis az olaj mellett a gázra is, és jelentős érdekeltségei vannak a megújuló energia-termelésben, mint például a szélenergia kiaknázásában. Az olajipari aktivitása kiterjed az egész vertikumra, mivel kitermel, kereskedik, feldolgoz, végterméket gyárt, és végtermékeket forgalmaz közel 18 ezer benzinkútján egyszerre. 19,75 százalékos részesedése van az orosz Rosneft vállalatban, amely a világ legnagyobb, tőzsdén jegyzett olaj- és gázcége, a világ legnagyobb szénhidrogén lelőhelyeivel. A vállalatot 1979 és 1987 között privatizálták.

 

Keresse meg az autójához megfelelő BP olajokat:

Irány a bolt

 

 

BP olaj választék

 

Minden olajfajtát gyárt

 

A BP minden típusú olajat gyárt. Ez azt jelenti, hogy a motorolajok mellett megtalálható a gyártási palettán az összes többi olajfajta is, így, a teljesség igénye nélkül olyanok is, mint a fékolajak, hidraulikus olajak, a hajtómű olajak, a váltókban használatos olajfajták, a differenciálművek olajai. Ezeken belül gyártanak szintetikus és ásványi olaj bázisú kenőanyagokat is. Magától értetődő, hogy a BP az olajfajtáit a benzines és a dízel motorokhoz egyaránt kifejlesztette. Ezen belül is külön fajtái vannak a személygépkocsikhoz, autóbuszokhoz, vagy a kis- és nagy tehergépjárművekhez, nehéz járművekhez, kamionokhoz.