AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

BMW-t venne? Hamarosan a Lidlben is kaphat!

Tizennyolcról hat hónapra szállítja le céges autói futamidejét a Lidl német kereskedelmi üzletlánc, ezután új értékesítési hálózatban kezdik el értékesíteni azokat. A cég Audiról BMW-re vált.

 

Az Audi nem alkudott, a BMW berobbant

 

Hamarosan BMW-ket kezd el árulni a Lidl európai hálózattal rendelkező kereskedelmi üzletlánc. Bár a cég már 28 országban van jelen több mint tízezer üzlettel, eddig a legtöbben kenyeret és tejet vásárolni jártak ide, nem autót venni. A cég tulajdonosa, a neckarsulmi Schwartz-csoport viszont átszervezi németországi céges járműflottáját, és hamarosan megkezdheti a használt autók forgalmazását. Eddig az Auditól vásárolták a szolgálati kocsikat, nem is kis tételben: évente négyezret. Az autógyártó ehhez a nem csekély számhoz negyven százalékos árengedményt biztosított a Lidlnek, de ennél nem voltak hajlandóak lejjebb menni. A BMW versenyre kelt az ajánlattal, és jelezte, ötven százalékot is enged az árból. Hogy mi ebben az üzlet? Mivel a Schwartz-csoport az eddigi tizennyolcról hat hónapra szállítja le a céges autói futamidejét, évente tízezer új kocsira lesz szükségük. Tízezer BMW-re.

A lidl által értékesített bmw-k

Magyarországon nem hallani profilbővítésről

 

A németországi Lidl-hálózatban az a terv, hogy a féléves, szinte még új dízel BMW-ket ezután a cég testvérvállalataként létrejövő új értékesítési hálózatban kezdik el értékesíteni. Ezek szerint nem ijedtek meg attól a hírtől, hogy Németországban a szövetségi közigazgatási bíróság döntése alapján ki lehet tiltani a korszerűtlenebb dízelmotorral működő járműveket a szennyezett levegőjű városokból. Az Audival még az is gond volt, hogy nem engedték, hogy a lízingből kivett autókat a Schwarz-csoport értékesítse, azokat ők maguk adták el zártkörű árveréseken. Azért most még senki ne rohanjon a sarki Lidlbe, mert Magyarországon egyelőre nem hallani ilyen irányú profilbővítésről.