AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Bemutatták az új Lada Nivát

Lerántották a leplet az új Lada Niváról, amely későbbiekben a Lada 4x4 Vision nevet fogja viselni. A nagy premiert természetesen az augusztus végi moszkvai autószalonra időzítették.

 

Viszlát Niva, Helló 4x4!

 

Rengeteg újdonsággal készült a Lada az idei moszkvai autószalonra. Bemutatták a ráncfelvarráson átesett Grantát és X-rayt, valamint a 145 lóerőre felturbósított Vesta Sportot is. Az igazi nagy meglepetést a bemutató végére tartogatták. Ekkor mutatták be az 1977 óta változatlanul gyártott Niva új verzióját, amelytől a széria autó a bemutató szövege szerint csak minimálisan fog eltérni.  Konkrét műszaki adatokat még nem közöltek a 4x4-ről, egyelőre csak a szemeket akarták elkápráztatni. A külalak természetesen teljesen eltér a híres elődtől. Az, hogy ez a modell is annyira ellenáll az idő vasfogának, mint az előző, majd a jövő és természetesen a vásárlók fogják eldönteni. Azt azonban már most megállapíthatjuk, hogy az egyszerű kockaforma eltűnt, helyét egy jóval modernebb, a mai dizájn kívánalmaknak megfelelőbb formavezetés vette át. 

 

Lada Niva Vision

 

Apró „motívumok” azért megmaradtak

 

Az új dizájn ellenére azért a szemfülesebbek észrevehetnek apró stílus elemeket, amelyeket az elődből mentettek át. Ilyenek például a fényszórók felett elhelyezett irányjelzők, a C- oszlopon lévő légbeömlők vagy a hátsó lámpák kialakítása. Hosszasan szemlélve az újdonságot, némi „volvós” áthajlást is kiszúrhatunk. Ez nem meglepő, hiszen Steve Mattin néhány évvel ezelőtt éppen a Volvótól lett átcsábítva. Ha szemrevételezzük a belső teret, azonnal szemet szúr, hogy nem fukarkodtak a kijelzőkkel, hiszen két igen nagyméretű panel mutatja a szükséges információkat. Szükség esetén még a domborzati viszonyokról is tudunk tájékozódni, ami valljuk be, egy terepjáró esetében nem tűnik haszontalan funkciónak. A jelenleg futó Nivákat még nem kell azonnal temetnünk, hiszen a generációváltást csak 2021-re ütemezik.