AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Bemutatták a Honda Civic ferdehátú ötajtós változatát

A Honda Civic tizedik generációjának részeként kifejlesztett új modellt az év végén már árusítják is, először az Egyesült Államokban.

 

A japán cég meglepte a szaksajtót

 

Valójában senki sem számított arra, hogy a Honda Civic hatchback, vagyis a csapotthátú ötajtós változat egyáltalán forgalomba kerül, ráadásul ilyen hamar. A márciusi genfi autószalonon még csak koncepcióként, vagyis bizonytalan sorsú tervként mutatták be egy előzetes modelljét. A Civic hatchback persze sok mindenben megegyezik a szedán és kupé változatokkal, a szerviz tehát nincs különösebb kihívás elé állítva, mégis sokkal sportosabb a megjelenése. Valószínűleg a jövőre várható, még merészebb Civic Type R-nek is az előfutára. 

Bemutatták a Honda Civic hatchback-et

A Honda Civic hatchback egyszerre sportos és kényelmes

 

Az ötajtós karosszéria igen kellemes és sportos látványt nyújt, mégis kifejezetten kényelmes az utastér, még hátul is, a csomagtartó pedig elég nagy. A Honda Civic hatchback több változatban is kapható lesz, LX, Sport, EX, EXL és Sport Touring jelőléssel. Ennek ellenére - talán csak egyelőre - egyetlen motor típussal lesz vásárolható: egy 1,5 literes, 174 lóerős turbó motorral. A Sport változat kipufogója más lesz, ezért egy kicsit nagyobb lesz a teljesítménye, 180 lóerő.  A szerviz tehát a motor miatt is kényelmes helyzetben lesz. A sebváltó lehet automata, vagy hat fokozatú kézi is.