AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Beépített vagy önálló GPS?

GPS használatával könnyebben találunk célba olyan helyeken, ahol ritkán járunk, vagy még soha sem voltunk. Az autóba beépített GPS egyszerűbbnek és funkcionálisabbnak tűnik, de nem mindig az.

A beépített GPS előnyei

A beépített GPS előnye, hogy a gépkocsi egész információs rendszerébe van integrálva, egyszerre lehet használni akár az autórádióval, vagy a fedélzeti komputerrel. Nem lehet otthon felejteni, és nincs a szorongás, hogy ott hagyjuk-e az ablak előtt a tartójában, vagy zárjuk a kesztyűtartóba, vagy talán inkább vigyük mindig magunkkal. Az esetek többségében a kiszolgálása is egyszerűbb, mert a gombjai és a képernyője nagyobb a mobil GPS készülékeknél szokásosnál. Az energiaellátása nem köti le a szivargyújtót és az szabad más ketyerék számára.

GPS előnyei és hátrányai

Mi a hátránya a beépített GPS-nek?

A beépített GPS vevő tehát szinte minden téren veri a mobil vetélytársát. Feltéve: feltéve, ha a program és a grafikája, a hangos vezénylés tekintetében nem marad alul azzal szemben. Márpedig ez elő tud fordulni. Ami azért bosszantó, mert bármilyen előnyös is a beépített változat, ha például a grafikája nem elég praktikus. Nem vált a kereszteződés előtt időben közeli képre, vagy egyenes haladásnál nem mutatja eléggé előre a várható menetirányt, amivel megkönnyíthetné a megfelelő sáv vagy sebesség megválasztását. Ha a kérdés úgy merül fel, hogy beépített vagy mobil GPS, akkor a válasz nem lehet helyes annak ismerete nélkül, hogy mit nyújt a beépített változat. Még egy fontos dolog: sokszor az autóval együtt vásárolt GPS programfrissítése egészen arcátlanul drága. Ezért mielőtt döntenénk, érdemes alaposan szemügyre venni, mit nyújt a beépített változat és mik a használatának anyagi vonzatai.