AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Autózás dugóban

Az emberek nem szeretik a forgalmi dugókat, ráadásul könnyedén alakulnak ki balesetek is.. Több statisztika is alátámasztja, hogy ilyenkor rendkívül gyakoriak a koccanások, ráfutások. Érdemes néhány tanácsot megfogadni a biztonságos célba érés érdekében.

 

Néhány tipp

 

Ha hosszabb útra megyünk, az elsődleges útvonalunk mellett keressünk alternatív lehetőségeket is. Az autópályán egy baleset akár több órára is megbéníthatja a forgalmat, hiszen nincs lehetőség visszafordulásra, csak a következő lehajtónál tudunk elkanyarodni és más útvonalon tovább haladni. Ezért már az indulás előtt keressük meg azokat az egyéb útvonalakat, amelyeken, ha az autópályát esetleg lezárják, vagy a forgalmat elterelik, szintén eljuthatunk az úti célhoz. Kiváló GPS-programok léteznek erre a célra. A dugóban az emberek gyakran erőszakosak lesznek, elkezdenek dudálni, próbálnak betolakodni más autósok elé, a leállósávban előzgetnek. Legyünk felkészültek, a zenehallgatás, rágózás csökkentheti a helyzet okozta stresszt. Mindenképpen tele tankkal induljuk útnak, és vigyünk magunkkal vizet. Legyen nálunk könyv, magazin, amivel el tudjuk foglalni magunkat a várakozás közben.

Autózás nagyobb dugóban

Ha végre célba értünk

 

Miután eljutottunk célállomásunkhoz, vár ránk a következő kihívás: le kell tenni valahova az autót. Sok alkalmazás képes arra, hogy GPS alapon megmondja, melyik zónában vagyunk éppen, és azt is, hogy ott mennyibe kerül a parkolás. Ez különösen fontos, mióta a parkolási társaságok eltörölték az öt perces türelmi időt, ami pont elég volt arra, hogy az ember megkeresse a legközelebbi automatát, és megnézze a zónához tartozó számot a mobilparkolás elindításához. A TelenorWallet például egy mobilszolgáltatótól független, mindenki számára elérhető, díjmentes alkalmazás, mellyel bármikor könnyedén fizethetjük a parkolást, vagy az autópálya-matricánkat.