Kovács Autó

Autóvillamossági szerelő Szegeden Csongrád megyében

Hívjon minket!
Szervizünk telefonszáma: +36 62 554 000

Árajánlati, időpont kéréséhez KATTINTSON IDE!

E-mail: szerviz@kovacsauto.hu

Szeged, Kossuth Lajos sugárút 85.

Szerviz nyitvatartás:
Hétfő: 8 - 17-ig
Kedd: 8 - 17-ig
Szerda: 8 - 17-ig
Csütörtök: 8 - 17-ig
Péntek: 8 - 16-ig

 

Autóvillamossági szerelés Szegeden

Autóvillamossági szerelés szegedi szervízünkbenAutóvillamosság – kevés szó jelentése változott meg annyira a szervizek világában, mint éppen ennek. Mert ugye nem kellett autóvillamossági szerelő a gyújtás kisebb problémáinak kezeléséhez, egy trafócseréhez, izzócseréhez, vagy éppen egy kábel kicseréléséhez. Ma viszont komoly szerviz meg sem tud mozdulni autóvillamossági szerelő nélkül. Régen a rádiót javíttatni, cserélni ment az autós ilyen szakemberhez. Ma az autóelektronika szinte mindenért felel. Ennek javítása sokszor maga a gépkocsi megjavítása. És ott vannak az árammal működő berendezések, az ablakemelőtől az ablaktörlőn át a motorvezérlésig. Sokszor már informatikus szakembernek és hardveresnek is kell lennie egy autóvillamossági szerelőnek.

De azért megmaradtak a klasszikus funkciók. Csak mennyire más ma egy autó hifi mint a régi időkben. Jó minőségű rádió mindenképpen kell. Sokszor ide van beépítve a telefon kihangosító is. A CD már  a múlté, DVD gyakrabban kerül elő, de a jó lejátszónak mindent tudnia kell, MP3-at, 4-et is például. És akkor jönnek a hangszórók, a nyomók, a ládák, szóval az autó hifi javítás – már ha szükség van rá – nem tartozik az egyszerű dolgok közé. Hifi szerviz is hirdeti a szolgáltatásait, igaz, ez nem csupán autó hifivel foglalkozik.

Autővillamossági szerelőt keres Csongrád megyében?Kovács Autó Bosch Car Service
Szeged, Kossuth Lajos sugárút 87.
Tel.: +3662/554-000
E-mail: szerviz@kovacsauto.hu

Autószerviz nyitvatartás
Hétfő-Csütörtök: 08:00-17:00
Péntek: 08:00-16:00

Autóvillamossági szerelés időpontra vagy árajánlatra van szüksége? Akkor töltse ki a szerviz időpont / árajánlatot kérek űrlapunkat.

Motorszerviz és a villamossági szerelés egy helyen

Szegeden szerencsére van autóvillamossági szakműhely is, van ilyen néhány Csongrád megyében, de az autósok mégis csak azt szeretik, ha egy helyen mindent, vagy csaknem mindent megtalálnak. Ezt tartja szem előtt szervizünk is: komplex szolgáltatásra törekszik. Hiszen nem elég a „villamos szaki”, bármilyen arany keze is legyen, ahhoz az alkatrészhez hozzá is kell férni. Előbb a motorszerelő veszi kézbe a gépet, ki kell venni a generátort, hogy hozzáférhetővé váljon mondjuk a generátor szabadonfutó, ha azzal van a baj. Vagy a feszültségszabályzó. Egy generátor csapágy csere motorszerelői vagy autóvillamossági munka-e? Vagy egy önindító javítás? Nem könnyű válaszolni a kérdésre. Az önindító tekercs vagy az önindító bendix cseréjéhez hozzá kell férni a darabhoz. A mostani autóknál ez már nem is olyan könnyű. Másrészt a villamossági szerelő annyit bármikor szétkap az autóból, hogy hozzáférjen a rádióhoz, a cserélendő izzóhoz. A fényszóró beállítás vizsga előtt kötelező művelet. Ilyenkor, meg a tél beállta előtt ellenőrizendő az ablaktörlő: nemcsak az, hogy jó-e a lapátja, de hogy tudja-e a fokozatokat, nem rángat-e a motor. És elektromos pumpával működik a szélvédőmosó, a fényszóró mosó. Ha már vannak, ezeket is ellenőrzik, tehát esedékessé válhat mondjuk egy fényszóró mosó javítás.

Motordiagnosztika és más ellenőrzések

A motordiagnosztika is elektronika, de már sokkal inkább kibernetika. Persze, a korszerű kocsiknál „jelez a műszerfal”, hogy baj van, de hogy mi a baj, azt már nem mondja meg. Bele kell törődnünk: annyi az elektronika, a villamosság az autónkban, hogy magunk már át sem tudjuk tekinteni. Az egyszerű dolgokhoz hozzányúlhat bárki, de a fedélzeti komputer környéke, a beépített navigáció, a motorvezérlés olyan terület, ahol az avatatlan kéz akár nagyobb bajt is tud okozni. Tehát ha baj van, keresse Szegeden az autóvillamossági szerelőt is alkalmazó szervizeket.