AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Autómosó Szeged

Autómosó Szegeden ma már sok van. Jellemzően benzinkutakhoz, bevásárló központokhoz, szervizekhez kapcsolódva, de vannak önálló autómosók, nagyvárosokban és sokszor már kisvárosokban, falvakban is.

Gépi vagy kézi autómosó?

Szeged sem kivétel. Kialakult az autómosók piaca. Ma már az a ritkább, ha valaki maga mossa az autóját. Ennek oka, hogy az igazán hatékony autó tisztítás speciális berendezéseket igényel. Nem elegendő a vödör, a szivacs, de a slaug, a porszívó sem. Az autó belső kárpittisztítása, a műanyag felületek ápolása vegyszereket, de hozzáértést, türelmet, alaposságot is igényel. Az autómosás nem egyszerűen arról szól, hogy tiszta, csili-vili legyen az autó. A téli útsózás károsítja az alvázat, a futóművet, a hatékony mosás növeli a gépkocsi élettartamát. Van egy olyan tévhit az autósok körében, hogy a gépi autómosó károsítja a fényezést. Csak a valóban kényes, lakkozott, újrafényezett és lakkozott kocsikra igaz ez valamelyest, még akkor is, ha látszólag kevésbé kíméletes a gépi autómosókban a forgó autómosó kefe. Másról van itt szó. Be kell hajtani a tükröt, le kell szerelni az antennát, eltávolítani a spoilert, kiálló elemeket, ez nem annyira kényelmes. A szárítás nem tökéletes, a lökhárító gyakran marad foltos, a cseppek meglátszanak száradás után. Az igazán igényes mosás tehát a jó, gondos kézi autómosókra jellemző. Itt áttörlik, fényesítik a felületeket, gondosabban, alaposabban tisztítják a felnit. Különösen fontos ez a könnyűfémfelnik esetében. A fékbetétek pora galvanikus folyamatban mattítja, foltosítja a ritkán mosott felnit.

Kézi autómosó SzegedenKovács Autó Bosch Car Service
Szeged, Kossuth Lajos sugárút 87.
Tel.: +36 30 958-7615
E-mail: szerviz@kovacsauto.hu

Autószerviz nyitvatartás

Hétfő-Csütörtök: 08:00-17:00
Péntek: 08:00-16:00

Autószerelési segítségre, időpontra vagy árajánlatra van szüksége? Akkor töltse ki a szerviz időpont / árajánlatot kérek űrlapunkat.

Nem elég az autómosás, az autóápolás is fontos!

A nem színre fújt lökhárító, a külső és a belső műanyag felületek is megkövetelik a külön ápolást. Ezt csak a kézi autómosóban kérhetjük. Az adalékok, a viasz a mosás eredményének tartósságát növeli. Félévente (a telet és a nyarat követően) mindenképpen ráfér az autónkra egy belső tisztítás, előbbi a sár, utóbbi a por bejutása, lerakódása miatt. Kárpittisztítás csúnya foltok, kiömlő kávé, ital nyomok, zsírfoltok eltávolítása okán bármikor, eladás előtt pedig feltétlenül szükséges. Ez valóban szakembert igényel, ha biztosra akarunk menni az eredményt illetően. Az extra tisztítás 15 ezer forintba is kerülhet, de magasabb ár is előfordul. Egyszerűbb esetekben a tízezresből akár kétezret is visszakapunk.

Autómosó és autókozmetika Szegeden

Kézi autómosó Szegeden a Bosch Car szerviz és autóalkatrész üzlet udvarában

Különböző autómosás árak

Szinte minden autómosóban az egyes műveletek árjegyzéke mellett csomagban is kínálják a szolgáltatást. Külső és belső tisztítás 2500 – olvashatjuk. De figyeljünk az apró betűkre: előmosó, szennyezés oldó vegyszer, az átlagosnál piszkosabb kocsi esetében felárat is felszámíthatnak. Kátrányoldó, bogároldó, felni ápolás. Gondoljuk át, mire van szükségünk, mert a számláló itt is fel tud pörögni, nem csak a benzinkúton.
A leggondosabb külső mosás is ki szokott jönni 1500 forintból személyautó esetében. Ehhez járul az aktív hab, a viasz, és már csaknem egy ezressel feljebb jár. Külső-belső mosást, takarítást 2500-ért már több helyen kínálnak.
A Szeged, autómosó kifejezésekre keresve, vagy kézi autómosó Szeged keresőszavakra bárki megkaphatja a városunkban működő főbb autómosók árlistáját, szolgáltatási jegyzékét, címét, nyitva tartási idejét. Ezekben általában vannak tévesen gőzborotvának nevezett magasnyomású mosók, amelyek a makacsabb piszkot is megbízhatóan eltávolítják. Csak külső mosáshoz hasonló teljesítményt nyújtanak az önkiszolgáló mosók. Ezek használata a legolcsóbb, ha nincs sor, viszonylag gyorsan végzünk, de legyen nálunk „szarvasbőr” a végső szárításhoz. Ezt a műveletet félreállva végezzük, ne tartsuk fel a többieket. Az ilyen mosáshoz is hasznos, ha van nálunk hosszú nyelű autómosó kefe, autómosó szivacs, jobb lesz a végeredmény. És nem mindegy, hogy milyen az öltözetünk.

Gyors autómosás ritkán jó

Bármilyen furcsán hangzik, a nagyon népszerű, a kocsikat nem időre hívó autómosóknak is megvan a maguk hátránya. Tegye bárki szívére a kezét: ha sorban állnak, türelmetlenek a vásárlók, maga sem dolgozik olyan türelmesen, olyan alapossággal, mint ha tudja, fél órán belül akkor sem jön másik autó, ha ezzel korábban elkészül. Jobb tehát az autómosást tervezni, időpontot kérni, átgondolni, hogy van-e ott, a környéken más dolgunk is, hogy ne legyen elfecsérelt idő a várakozás.

Motormosás – csak gondosan

Bizonyos szakértelmet, hozzáértést, gyakorlatot igényel a motormosás. A szervizek mosói, kamionmosók vállalnak ilyet, de ők is figyelmeztetnek: csak saját felelősségre. Az elektromos alkatrészeket, csatlakozásokat gondosan védeni kell, a fedélzeti komputer dobozába sem kerülhetnek vízcseppek. Ha ismerjük a mosót, ha megbízunk benne, ha érdeklődtünk, sokaknak jól megcsinálták már, jó eséllyel belevághatunk.
Szervizünkben kedvező áron és minőségi színvonalon van lehetőség külső és belső autóápolásra.

Kézi autómosónk kiemelt szolgáltatásai:

  • külső autómosás
  • belső tisztítás
  • polírozás
  • kárpittisztítás
  • motormosás
  • nanotechnológia
  • hozom-viszem szolgáltatás

Autómosás időpont egyeztetés: Kiss Ernő 30/958-7615