AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Autómosás házilag

Kezdjük azzal, hogy nem ajánlott. Sem közterületen, sem otthon a saját telkünkön ne mossunk autót a magunk és a környezetünk védelmében. Tegyük ezt az erre kijelölt helyeken.

Miért nem lehet otthon kocsit mosni?

Eltekintve attól, hogy számos önkormányzat konkrétan tiltja az autómosást az utcán, de még a saját telken, a saját garázsban is, azt kell figyelembe vennünk, hogy az autó tisztításához használt tisztító vegyszerek kivétel nélkül károsak a környezetre, nem engedhetők a normális csatornahálózatba, az esőcsatornába, vagy természetes vízfolyásba. És akkor még nem beszéltünk arról, hogy pont ugyanez vonatkozik az autó mosásakor óhatatlanul előforduló benzinre, olajra, savakra és zsírokra. Amennyiben sajátkezűleg akarjuk az autónkat tisztába tenni, mindenképpen fel kell keresni olyan mosó helyeket, ahol nem nagy térítés ellenében erre lehetőség van, az elfolyó szennyezett víz megfelelő tisztítás után kerül csak a csatornába.

Házi autómosás

Ha adottak a feltételek lehet mosni

Amikor a hely megfelel az autómosáshoz, hozzá lehet látni. Talán érdemes nagy vonalakban vázolni a helyes mosási fázisokat, mivel az autósok nagy többsége már régen elszokott a házi és kézi mosástól. Tehát: először a szó szoros értelmében kézzel kell hozzálátni. A nagyobb szennyeződéseket, idegen testeket, ágakat, leveleket előbb el kell távolítani. Aztán a bogármaradványokra kell koncentrálni megfelelő oldószerrel és kefével támadva. Ezek maradéktalan eltávolítása nagyon fontos, mert rendkívül komoly károkat tudnak okozni a fényezésben. Csak ezt követően ragadjunk magasnyomású vízpermetezőt a kezünkbe, amivel – mintegy 30 centiméteres távolságból nyomva a vízsugarat, folytathatjuk a tisztogatást. Ezután jön a sampon és a szivacs langyos vízzel. Végül a hideg vizes öblítés és lemosás.