AUTÓTÍPUS KERESÉS

Kovács Autó

Autóklíma javítás, tisztítás, töltés Csongrád megyében Szegeden

Hívjon minket!
Szervizünk telefonszáma: +36 62 554 000

Árajánlati, időpont kéréséhez KATTINTSON IDE!

E-mail: szerviz@kovacsauto.hu

Szeged, Kossuth Lajos sugárút 85.

Szerviz nyitvatartás:
Hétfő: 8 - 17-ig
Kedd: 8 - 17-ig
Szerda: 8 - 17-ig
Csütörtök: 8 - 17-ig
Péntek: 8 - 16-ig

 

Autóklíma tisztítása, töltése és javítása kedvező árakkal, minőségi Bosch műszerekkel, klímatőltővel Szegeden. Klímatisztítás és klímafeltöltés garanciával és gyorsan.

Autóklíma tisztításra és klímatöltésre minden évben szükség van, főleg ha sokat utazunk autónkba zárva

Érdemes a nyári és téli autós szezon előtt átnézni a légkondi állapotát. Mielőtt bekapcsolja a gépkocsija légkondicionálóját, érdemes azt kitisztíttatni szervizünkben - csupán néhány ezer forint a baktériumok ellen, hogy az autójában ülve is teljes legyen a komfortérzete. A Bosch Car szervizünk a klíma tisztítás vagy klímatöltés mellé akciósan ózonos klíma fertőtlenítést adunk fél áron! Kérjük olvassa el a autóklíma karbantartás, klíma tisztítás, klímatöltés és klíma fertőtlenítés minőségi klímaszerviz eljárásait. Az autó klímarendszer karbantartását vagy javítását szervizünk minőségi Bosch csúcskészülékkel végzi. A klímarendszerekkel manapság egyre több gépjármű alapfelszereltségei közt találkozhatunk. Ahhoz, hogy megfelelően működjön és az egészségünket se károsítsa, rendszeresen kell ellenőriztetni, tisztíttatni, esetleg töltetni.

Autóklíma szeged, autóklíma javítás, autóklíma tisztítás, autóklíma töltés.

Autó klíma töltés és tisztítás kedvező árakon és Bosch minőséggel

Autó klímatöltés, klímajavítás, takarítás, fertőtlenítés, klímaszerviz

Klímarendszer javítás

Ha nem megfelelőek a tömítések, a hűtőközeg kikerülhet a környezetbe, az utastérbe, s az a tény sem elhanyagolható, hogy ilyenkor az üzemanyag-fogyasztás is megnövekedhet (ez pedig egyenlő a gépjármű károsanyag- kibocsátásának növekedésével), ezért nem mindegy hogy gépjárműve légkondicionálója hogyan működik.  Problémát jelezhet az a kellemetlen szag, mely a klíma – miután hosszabb ideig nem volt használva – bekapcsolásakor jelentkezik. Hihetetlen, de a klímaberendezések évente hűtőközegüknek akár 20%-át is elveszítik, s ez a hatékonyságukat befolyásolja. Ezért fontos a klíma töltése! A légkondicionáló berendezések mindegyike élhető környezetet biztosít a gombák, baktériumok és egyéb mikroorganizmusoknak. Ezek az utastérbe kerülve megkeseríthetik a vezető és/vagy utasai közlekedését, ugyanis allergiás reakciót is okozhat, melyek szemgyulladás, tüsszögés, köhögés formájában jelentkezhetnek. Egészségünk megóvása végett szükséges a klíma tisztítás. Az autóklíma rendszeres karbantartásával elkerülhető a felesleges megbetegedések nagy része autónkban. Mivel ha működtetjük a klímát, a hideg hőcserélő egységen (elpárologtató) a környezeti levegő lehűl, a benne található pára egy része lecsapódik, és folyadék formában kifolyik a jármű alá, de egy része ott marad az elpárologtatón, ahol megfelelő „otthonként” szolgál a fent említett baktériumoknak.

 

Autóklíma javítása, tisztítása, töltése Bosch műszerekkelKovács Autó Bosch Car Service
Szeged, Kossuth Lajos sugárút 87.
Tel.: +3662/554-000
E-mail: szerviz@kovacsauto.hu

Autószerviz nyitvatartás
Hétfő-Csütörtök: 08:00-17:00
Péntek: 08:00-16:00


Autóklíma tisztítás töltés és javítás időpontra vagy árajánlatra van szüksége? Töltse ki a szerviz időpont / árajánlatot kérek űrlapunkat.

Minőségi kiszolgálás minőségi Bosch klímatöltővel, autóklíma műszerekkel

Ezzel a csúcskészülékkel az általunk szem előtt tartott értékeket, mint a:

 • legmagasabb szintű megbízhatóságot,
 • környezetvédelmet és
 • pontosságot tudjuk biztosítani ügyfeleinknek

Több lehetőség is felmerül a hőcserélő tisztításánál.

 • A legegyszerűbb: a spray
 • A leginkább környezetkímélőbb: az ózonos fertőtlenítés, mert nem tartalmaz semmilyen vegyszert.

Hőcserélő tisztítás az autóklíma szervizelés fontos része

Klíma tőltés, klíma tisztításA hőcserélő milyen gyakran igényli a tisztítást? Ha egy rendszeresen karbantartott hőcserélőről van szó, a gyártók utasításait figyelembe véve – a javasolt időtartam fél évtől két évig terjedhet. Ettől eltérhetünk, csak figyelnünk kell az orrunk jelzésére! :)

Pollenszűrő cseréje

Az autó klíma tisztitása nem teljes, ha a pollenszűrő elhasználódott, szennyezett. Ez az alkatrész az utastér levegőjének szűrésére szolgál, ezért a pollenszűrő cseréje sem elhanyagolható. Minden alkalommal, mikor a hőcserélő tisztításra kerül, ill. 15.000-25.000 km megtételénél, de ezt befolyásolja a használat milyensége is.


Az alábbi tünetek észlelésekor feltétlenül keressen fel bennünket:

 • klíma bekapcsolása feltünően zajos, csörgő hang
 • a klíma hűtése nem megfelelő
 • ill. dohos, kellemetlen, poshadt szagot érez
Klíma töltés menete
 • ha a rendszer üres, szivárgást keresve nitrogén nyomáspróbával kezdünk
 • ahhoz, hogy eltávolíthassuk a nedvességet a rendszerből, a hűtőrendszer vákumolását kell elvégeznünk
 • a gyári adatbázist alapul véve, feltöltjük a hűtőközeget grammra pontosan. Ezt a pontosságot úgy tudjuk elérni, hogy a gép számítógép vezérlésű
 • olajpótlás
 • UV színezőfestéket használunk, hogy a jövőben egyszerűbb legyen észrevenni a szivárgást
 • ellenőrizzük a klímarendszert működés közben

Klíma szerviz, töltés áraink

A Kovács Autó Bosch Car Service teljeskörű klímajavítással és karbantartással áll az Ön rendelkezésére. Áraink az ÁFA-t tartalmazzák. Az esetleges sajtóhibákért elnézésüket kérjük, a felelősséget nem tudjuk vállalni. A feltüntetett árak esetenként eltérhetnek. Pontos árajánlatért kérje kollégáink segítségét a szerviz@kovacsauto.hu email-címen. Feltárt hiba esetén pontos árajánlat készítés. Testre szabjuk az árakat. Kérjen árajánlatot kollégánktól.