AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Az autó tisztításának leggyakoribb hibái

Az autómosás egy igen gyakori tevékenység főleg a tavaszi és nyári hónapokban, hiszen ilyenkor megvan a megfelelő idő és hőmérséklet ahhoz, hogy akár saját maga is megmossa a szabadban autóját. A locsolócsövek és némi szappan csodákra képes és az autó mosás után úgy fog kinézni akár újkorában. Az autómosás nem egy bonyolult feladat, és általában csak egy órát vesz igénybe, de ha hibákat követünk el közben, akkor az egy vagyonba is kerülhet.

Autómosás közvetlen napsütésben és a konyhai szappan használata

Általában érdemes megvárni amíg kicsit lemegy a nap, hiszen így a fény az autóra esik és pontosabban láthatja, hogy melyik része piszkos a gépjárműnek. Az oka annak, hogy nem szabad közvetlen napsütésben autót mosni az az, hogy a napfény miatt a felület annyira felmelegedhet, hogy a víz hamar elpárologhat és ez foltokat okozhat az autó felületén. Az autómosáshoz mindössze némi autómosó szerre és vízre van szükség, viszont az sem mindegy, hogy milyen szert használ. A konyhai szappan rosszat tehet a festéssel, és ezek a szappanok elkezdik szépen lassan lebontani a karosszéria védőburkolatát is. Ami megfelelő lehet autómosáshoz az bármilyen speciális autómosó termék, amit alkatrész üzletekben, webáruházakban és benzinkutaknál is kapni lehet. Ezek a szerek úgy készültek, hogy ne habosodjanak és ne szedjék le az autó festését sem, ráadásul ezek több ideig tartják majd tisztán az autót.

Az autótisztítás hibái

Autómosás lentről kezdve és a nem megfelelő eszközök használata

Mindig fentről kell autómosáskor elindulni, és az autó alján kell végezni. Amúgy is mindig hosszabb idő megtisztítani a kerekeket, aztán majd amikor az autó tetejét mossa a lemosott kosz újra a kerekekre kerülne ha úgy járna el, hogy fentről lefelé mosná az autót. Először mindig az autó legtetejét mossa le, aztán folytassa az üveggel, majd döntse el, hogy az ajtókat, a motorháztetőt vagy a csomagtartót mossa le először, de az utolsó dolog, amit megmos az mindig a kerék legyen. A kerekekhez érdemes egy speciális kerékmosó szert használni. Az is hatalmas hiba, ha nem mikroszálas anyaggal törli le autóját, hiszen a mindennapi törölközők és konyharuhák csak rongálni fogják az autó gyönyörű festését, míg a mikroszálas kendő lehetővé teszi, hogy finoman lemossa autóját bármilyen karcolás és sérülés nélkül. Kerülje el ezeket a hibákat, és akkor az otthoni autómosás kifizetődő lesz majd, és nem kell félnie attól, hogy kárt tesz az autóban mosás közben.