AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Az autók fényszóróinak leírása

Megtörtént már önnel is, hogy éjszaka vezetett és észrevette, hogy a közeledő autók fényszórói kék színűek és elgondolkodott azon, hogy vajon az illető vezető honnan szerezte azokat, mert ön is venne a saját autójára? Ha Ilyen még nem történt, viszont többet szeretne megtudni a fényszórókról, és a különböző fényszóró opciókról, akkor ebben a cikkben megtalálhatja összegyűjtve a legfontosabb dolgokat a témával kapcsolatban. A fényszórók hosszú utat tettek meg azóta, hogy kitalálták őket, vagyis az eredeti volfrám izzólámpáktól eljutottak a mai modern ledlámpákig.

 

A legfontosabb tudnivalók

 

Sok ember nem tudja, de a fényszórókat kifejezetten úgy hozzák létre, hogy megfeleljenek annak, ahogy az adott országban vezetnek az emberek, tehát vannak külön fényszórók amelyek jobb oldalon közlekedő autókhoz készültek és vannak olyanok, amelyeket kifejezetten a bal oldalhoz hoztak létre. A bal oldali sávban közlekedő járműveknek olyan fényszóróik vannak, amelyek balra süllyesztettek és alacsony fényű fényszórókkal rendelkeznek, a fényt pedig lefelé, vagy bal oldalra torzítva osztják szét, hogy a vezető jobban láthassa az utakat, a táblákat, és hogy semmiképp se vakítsák meg a szemben levő forgalomban közlekedőket. Ugyanez vonatkozik a jobb oldali sávon közlekedő autókra, tehát azoknak a fényszórói lefelé és jobb oldalra vetítik inkább a fényt. Ez azt jelenti, hogy például nem vásárolhat Írországban fényszórót ha Franciaországban szeretne vezetni.

 

Az autó fényszórója

 

Halogén fényszórók

 

A halogén fényszórók gázt tartalmaznak, általában nitrogén és argon kombinációját, valamint egy volfrámszálat amely üvegcsőbe van helyezve. Az üveget úgy hozták létre, hogy ellen tudjon állni a legmagasabb hőmérsékletnek is. Amikor a villanykörte megkapja az elektromos áramot az autótól, ez felgyorsítja a volfrámszálat és fényt teremt. A halogén fényszórók a legelterjedtebb fényszórók a világon amelyet az autóiparban a becslések szerint az autók 80%-án használnak. A 60-as évek óta ez a legolcsóbb és legkönnyebben cserélhető fényszóró. Annak is megvannak az okai viszont, hogy miért fejlesztenek ki újabb és újabb technológiákat, valamint miért helyettesítik a volframszál által alkotott fényt. A halogén lámpával az egyetlen probléma az, hogy nem elég hatékony és néha homályos is már fényszórókhoz képest, ezért vannak tehát a halogén fényszóróknál sokkal jobb és kifizetődőbb opciók is