AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Autójának szüksége van-e új fékre?

Minden autó rengeteg hangot ad ki vezetés közben, de a sipítozó hangot az autó elejéből sosem szabad félvállról venni, hiszen ez azt jelentheti, hogy eljött az ideje a fék cseréjének a gépkocsiban. Sajnos a legtöbben nem veszik komolyan a különböző hangokat és úgy hiszik, hogy az ő autójukkal márpedig semmi baj nincs, viszont ha a fékről van szó, akkor oda kell figyelni a legapróbb alkatrészekre is, hiszen a fék miatt történik a legtöbb baleset.

Az autó elülső végéből jövő zaj

Ha alkalomadtán visító hangot hall az autó elülső vége felől, akkor ez bajt jelenthet, különösen akkor, ha a zaj intenzívebbé válik, amikor fékez. Ez a zaj az egyik leggyakoribb az összes közül, és ha ezt hallja, akkor garantáltan nem jelent jót. A fékbetétek az autó leglényegesebb részét képezik és rendelkeznek egy hallható indikátorral is, aminek a szerepe a figyelmeztetés. Az indikátor egy apró fémdarab, amit egy alátétlemeznek neveznek. Ahogy a fékbetétben levő gumi elhasználódik, az árbóc felborul és lehetővé teszi, hogy fékezés közben dörzsölje a fém féktárcsát és a lemezen keletkezett dörzsölődés az, ami a sivító hangot adja ki, és ez jelzi azt, hogy új fékre van szükség. Ha ön úgy gondolja, hogy a hang nem hasonlít a leírtakhoz, akkor is érdemes benézni egy szervizbe, mert lehet, hogy a hang egy másik problémát jelez.

Új fék autójához

Körkörös vágások a féktárcsán

Ha nem tudta rendesen ellenőrizni a fékbetétet, akkor itt az ideje, hogy ellenőrizze a féktárcsát a kopás jeleit illetően. Bizonyosodjon meg róla hogy nincsenek vágásjelez a lemezeken, mert ez azt jelenti, hogy a fékbetétek szinte teljesen tönkrementek. Ha féktárcsákon vannak jelek, akkor azt is észreveheti, hogy az elülső végből jövő zaj átváltozik egy magas ívű csikorgássá, ezt a zajt pedig két fémdarab okozza amelyek egymáshoz érnek fékezés közben. Ha a fékek ebben a szakaszban vannak, akkor némi vibrációs is észlelhet a kormánykeréken, vagy a fékpedálon keresztül. Nem meglepő módon a fém és fém nem passzol annyira jól mint a fém és a gumi. Ha ezeket a jeleket nem veszi figyelembe, akkor nemcsak saját testi épségét kockáztatja, hanem mindenkiét aki az utakon közlekedik. A legtöbb valamire való szerviz ingyenesen is elvégzi a fékek ellenőrzését, és a szervizben majd megmondják, hogy mit érdemes tenni, tehát ne kockáztasson, hiszen a fék miatt komoly balesetek is bekövetkezhetnek, olyan balesetek, amik akár emberéletekbe is kerülhetnek.