AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

MASERATI típus választása.

Kérjük válassza ki gépjárműve megfelelő típusát


Maserati alkatrészek esetében nem minden alkatrész kereskedőnél mehetünk biztosra, mert nem olyan márkáról van szó, amely gyakran fordulna meg a magyar szervizekben.

Maserati alkatrészek 100 év óta

A Maserati alkatrészek és a márka immár 100 éves múltra tekint vissza. Az olasz autógyártót még 1914-ben alapította 4 Maserati testvér és az első években gyújtógyertyák gyártásával foglalkoztak. Hamarosan, már a 20-as évek eleján megalkották első autójukat, amelybe Ernesto Maserati egy négyhengeres motort épített és ezzel kezdett el versenyezni. Az autósport és a Maserati máig tartó szoros kapcsolata itt kezdődött el és a márka fejlődésében, a Maserati alkatrészek gyártásában és fejlesztésében az autósport máig meghatározó szerepet játszik.

Utángyártott Maserati alkatrészek

Maserati a luxus és a sport jelképe

A Maserati alkatrészek fejlesztése és gyártása kezdettől fogva sport és teljesítmény centrikus volt, hiszen az autósport őskorában forma 1-es világbajnoki címet is szereztek a Maserati fivérek. Évtizedeken át a márka éles versenyt vívott a piacon a Ferrarival. Annak ellenére, hogy jó ideig egy anyavállalat, a torinói Fiat tulajdonában volt mindkét márka, mégpedig egészen 2015-ig, amikor a Ferrari elvált a Fiat-Chryslertől. Nem véletlen, hogy a Maserati alkatrészek fejlesztése és gyártása nagy mértékben támaszkodik a Fiat mérnökeinek munkájára.