AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

DAEWOO típus választása.

Választott gépjármű:


Kérjük válassza ki gépjárműve megfelelő típusát


Daewoo alkatrészek alig néhány évtizedig készültek ez alatt a név alatt. Ez nem jelenti azt, hogy az 1967-ben alapított és 1999-ben felszámolt ipari csoport autóipari érdekeltsége nyomtalanul eltűnt volna.

Daewoo alkatrészek még ma is készülnek

Daewoo alkatrészek ma már ez alatt a név alatt csak a Dél-Koreában és Vietnamban forgalmazott utód márkák esetében készülnek. A céget és gyártmányait, piacait, valamint a saját értékesítési hálózatát a General Motors vette át. Az amerikaiak rövid időn belül egységesítették az autók gyártását és innentől kezdve a Daewoo alkatrészek is a GM gyártmányaira alapozva készültek. Ezt követte a márka nevének a törlése is. A GM által gyártott Daewoo-utódok immár a Chevrolet, Pontiac vagy az Opel nevet viselték.

Daewoo alkatrészek webáruház kedvező árakon

A Daewoo lengyelországi kiruccanása

Fénykorában a dél-koreai cég Nagy-Britannia mellett Lengyelországban is megvetette a lábát az európai kontinensen. A lengyel FSO autógyár privatizálásával gyártóbázishoz és értékesítési lánchoz jutottak a dél-koreaiak. A mindvégig az állami nagyvállalatokat jellemző merevséget és rugalmatlanságot felmutató ázsiaiak varsói központjukban sem váltották meg a világot, bár a Daewoo alkatrészek gyártásában értek el sikereket. Mégis azt lehet mondani, hogy a Daewoo alkatrészek megjelenése a lengyel autógyártásban inkább annak agóniáját, mintsem a fejlődését gyorsította meg.