AUTÓTÍPUS KERESÉS

Kovács Autó

Autóvizsgáztatás, műszaki autó vizsga Szeged

Hívjon minket!
Szervizünk telefonszáma: +36 62 554 000

Árajánlati, időpont kéréséhez KATTINTSON IDE!

E-mail: szerviz@kovacsauto.hu

Szeged, Kossuth Lajos sugárút 85.

Szerviz nyitvatartás:
Hétfő: 8 - 17-ig
Kedd: 8 - 17-ig
Szerda: 8 - 17-ig
Csütörtök: 8 - 17-ig
Péntek: 8 - 16-ig

 

Autó vizsgáztatás, műszaki vizsga, autódiagnosztikával, szükséges javítások, szervizelés és alkatrészek egy helyen Szegeden a Kovács Autónál. Jöjjön el hozzánk és győződjön meg minőségi szolgáltatásainkról.

Műszaki vizsgáztatás új autó vásárlását követően négy év után, utána kétévente esedékes.

Ez egy hatósági vizsgálat, az autó megbízható működéséről kapunk a műszaki vizsga révén bizonyítványt azzal, hogy meghosszabbítják a forgalmi engedély érvényességét, a vizsgát igazoló matrica kerül a rendszámtáblánkra. Szervizünkben vállaljuk gépjárműve műszaki vizsgáztatását, és a műszaki vizsgára való felkészítését is. Szeretné megismerni a műszaki vizsgáztatás feltételeit, annak menetét és hogy miért éri meg önnek szervizünkön keresztül vizsgáztatni autóját?

Autó műszaki vizsgáztatás Szegeden a Kovács Autó Bosch Car szervizében

Auto műszaki vizsgáztatása teljes autódiagnosztikával és szervizeléssel

Műszaki vizsga árak

A műszaki vizsga ár tulajdonképpen egy hatósági illeték. Az államkasszába 16 290 forintot kell ilyenkor befizetni. Ez a műszaki vizsga díj. Ez azonban nem egyenlő a műszaki vizsgáztatás költségével. Ez utóbbi attól függ, hogy milyen állapotban van az autónk. A műszaki vizsgáztatást meg kell előzze egy átvizsgálás. Akkor lesz olcsóbb összességében a vizsgáztatás, ha felkészített, átvizsgált gépkocsi kerül a vizsgasorra, olyan, amely át is megy, amely megfelel az előírásoknak. Működnek a világító berendezések, jól töröl az ablaktörlő, megfelelő a fék hatásfoka, jól fog a kézifék, a motor működése, a károsanyag-kibocsátás az előírásoknak megfelelő.

Vizsgáztatás megfelelő szervizen keresztül

Vannak a közlekedési hatósággal szerződött műszaki vizsga állomások. Ezek többnyire egy-egy szerviz keretében működnek. Gyakran hallani olyat, hogy valakinek a gépkocsiját a megszokott szervizben átvizsgálták, a szükséges javításokat elvégezték, azután a vizsgaállomás szervizében „ingyen” újravizsgálták, és új hibalistát adtak. Ilyenkor arra hivatkoztak, hogy annak a másik szerviznek a mérőberendezései nyilván nem hitelesített, megbízható műszerek voltak, nem a kívánt értékeket adták. Ez nem feltétlenül lehúzás, lehet igaz is. Nem kerülünk ilyen helyzetbe, ha a vizsgáztatást csomagban vállaló szervizünk maga is szerződésben áll a vizsgaállomással, így garanciát tud vállalni a vizsgáért, nem kell az előre kikalkulált (indokolt) összegnél többet fizetnünk. Hasonló a helyzet az eredetiség vizsgálat esetében is. Erre a gépkocsi eladását, átruházását megelőzően, az átírási eljárás keretében van szükség. Hívják ezt eredetvizsgálatnak is, és ennek is megvan a logikája. Azt például a laikus is látja, hogy egy eredeti valamilyen márkájú kocsit akarnak neki eladni, de nem ismeri annak eredetét. A másik logika szerint viszont azt kell vizsgálni, eredeti-e az okmány, az annak megfelelő motor, karosszéria és más ellenőrizendő fődarab.

Kistehet és személy autó műszaki vizsgáztatása.Kovács Autó Bosch Car Service


Szeged, Kossuth Lajos sugárút 87.
Tel.: +3662/554-000
E-mail: szerviz@kovacsauto.hu

 

Autószerviz nyitvatartás
Hétfő-Csütörtök: 08:00-17:00
Péntek: 08:00-16:00
Lejárt a műszakija? Vizsgáztassa szervizünknél autóját!

Töltse ki a szerviz időpont / árajánlatot kérek űrlapunkat.

Vizsgáztatás szervizen keresztül

Az autós szempontjából kétségtelenül ez a legkényelmesebb megoldás, akár maga vizsgáztat a szerviz, akár csak vállalja a lebonyolítást. Ilyenkor kell egy meghatalmazás műszaki vizsgához. Az ilyen szervizekben kéznél van a formanyomtatvány, de figyeljünk oda: legyen rajta két tanú aláírása, azok nevével, aláírásával, lakcímével és személyigazolvány számával. Kell még a forgalmi engedély, a kötelező biztosítás meglétét igazoló szelvény vagy biztosítási zöld kártya. A többi a szerviz dolga, maga a vizsgáztatás menete így nem is annyira érdekes az autós szempontjából.

A műszaki vizsgáztatás menete

A személygépkocsi műszaki vizsgájakor elvégzik a környezetvédelmi mérést (korábban ennek külön igazolása volt a zöld kártya(környezetvédelmi tanúsítvány). A vizsgasoron külön padokon átvizsgálják a futóművet (lengéscsillapítókat), a fékrendszert, a motort, a kipufogórendszert, a világítást, a biztonsági felszereléseket, még az ablaktörlő megfelelő működését is, a karosszériát. A legrosszabb, ha lejárt a forgalmink. Ha ezt nem mi magunk észleljük elsőként, hanem a rendőr, bevonhatják a rendszámot, a forgalmi engedélyt, szigorított vizsgáztatás válik szükségessé, ahová csak útvonalengedéllyel vihetjük a kocsit. Ilyenkor aztán tényleg szükséges a szerviz segítsége, mert itt aztán nem ússzuk meg az alapos átvizsgálást, előzetes autójavítást sem.

Műszaki vizsgáztatás előtt a következőket tudjuk átvizsgálni gépjárművén.

Szerviz időpont kérés

  • fékhatásmérés (görgős próbapadon)
  • futómű átvizsgálás
  • lengéscsillapító vizsgálat
  • folyadékszintek vizsgálata
  • világítóberendezések vizsgálata

A vizsgáztatáshoz szükséges okmányok


Magánszemély esetén (a gépjármű forgalmi engedélyében szereplő személy)

  • Személyi igazolvány, lakcímkártya

Cég esetén

  • Cégbírósági bejegyzés (másolatpéldány elegendő)
  • Aláírási címpéldány (másolatpéldány elegendő)

Jármű okmányai

  • Forgalmi engedély
  • Kötelező felelősségbiztosítást igazoló számlakivonat

A műszaki vizsgáztatás díja személygépjárművek esetén bruttó 27.000 Ft-tól!
 

Ne feledje, hogy az egész évi üzemeltetési költségnek minimális része (1-2%) az olajcsere, de a gépjármű élettartamát meghosszabbíthatja.
Szervizünkben teljes körű kenőanyag cserével állnak rendelkezésére kollégáink.
Áraink az ÁFA-t tartalmazzák. Az esetleges sajtóhibákért elnézésüket kérjük, a felelősséget nem tudjuk vállalni. A feltüntetett árak esetenként eltérhetnek.
Pontos árajánlatért kérje kollégáink segítségét a szerviz@kovacsauto.hu e-mail címen.