AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Trabanton szállni

Rolandnak jó feje meg jó keze volt mindenhez, amit csinálni, bütykölni kellett. A motorokhoz is.

Trabanton szállni élvezet

És volt még valamihez érzéke: barátokat találni és megtartani. Kicsi mopeddel kezdte, nagyobb motorral folytatta. Ezekhez került néhány haver, egy műhely is, ahová be lehetett menni, segíteni a tulajnak, meg szerelgetni a gépet. Aztán jöttek az autók. Peugeot, egy Micra valahonnan, Golf is akadt. Így ment ez: megvenni olcsón, járni vele, kidobni, vagy ha lehetett, megvenni, járni vele kicsit, javítgatni, eladni, legalább úgy, ha lehet, hogy ingyenbe legyen az autózás. És akkor jött a Trabant. A nagyapa addig féltve őrzött, dédelgetett régi kincse, neki már a negyedik talán, de ez négyütemű volt, VW Polo-motorral, már rendes váltóval és differenciálművel, csak még azzal a műanyag dobozzal. De abba is lehetett igazi zenét tenni, meg DVD-t, erősítőt, miegyebet. Ralikormányt például, könnyűfém felnit rá.  És lehetett hülyéskedni azzal a Trabanttal nagyon. Még a csajoknak is érdekesebb volt a kis autó, mint valamely leharcolt komolyabb márka.

Sok mindent lehetett csinálni a Trabanttal, csak száguldani nem. Azt nagyon nem lehetett. Próbálkozni viszont igen. Próbálkozott is Roland olykor, egyre gyakrabban, míg a végén elfüstölt az a motor.
 
Úgy alakult valahogy, hogy előbb és könnyebben került egy négyütemű Wartburgba való motor, mint kisebb, eredeti. A több köbcenti, több lóerő nem múlt el nyomtalanul a könnyű kasztniban. És olykor olyan jó volt látni egy-egy csodálkozó arcot, amikor a Trabant kilőtt mellőle a pirosnál, elhúzott mellette az autópályán, vagy simán legyorsította a másik sávban. Szóval ennek a motornak sem volt éppen könnyű sorsa, életmódját mindennek lehetett nevezni csak éppen kímélőnek nem. Ráadásul sietni is kellett olykor. Mint akkor éjjel az autópályán.

Ott nyílott fel a nagy menetszélben a motorház teteje. Hajolt hátra, csapta jól fejbe magát kocsit, hogy elnyeklett a teteje is. Roland becsületére legyen mondva, félvakon, csak oldalra kinézve, így tartva az irányt is megfogta a kocsit, senkinek nem okozott bajt. Az autó saját lábán elment még hazáig, de onnan többet már soha sehova, csak a bontóba.
Akkor tanulta meg Roland, hogy mennyi papírmunka is van a leadással, a forgalomból való kivonással. Meg azt, hogy Trabanton szállni ugyan lehet élvezet, csak érdemesnek nem érdemes. És mondják a barátai, hogy azóta mintha nyugodtabban kezelné a gázpedált.
 

Autóalkatrészek és autós termékek. Kiválló minőség alacsony árak!