AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Malac a mélyben

András felesége egy tisztességben megőszült, derekasan kiszolgált Jettából ült át a Corollába. Ezt volt az úgynevezett malacpofa, csinos kis Corolla sedan, kisebb mint elődje, az igazán családi méretű autó.

Corolla Sedan a mélyben

Corolla sedan, Malac a mélybenEzzel jártak a hétvégeken, amerre éppen dolguk akadt. Ilyenkor rendre András vezette a kocsit. Így volt akkor is, amikor már estébe hajlóan, sötétben, a zempléni hegyek felé vették az irányt. Egy útépítésnél valahogy eltűnt a figyelmeztető tábla, a jóval nagyobb, éles balkanyart mutató, fehér alapon piros nyilakat ábrázoló tábla is. Így András csak akkor vette észre a terelést, a derékszögű jobbos kanyart, amikor már az út közepén járt. Vadul fékezni kezdett. Látta, hogy vagy másfél méteres mélység van lőtte, egy önkénytelen kormánymozdulattal még a zuhanás irányát is be tudta állítani , így két kőrakás közé huppantak.Az autó épen maradt, a biztonsági öv működött, karcolás sem volt rajtuk, csak az ijedség, az volt hatalmas. Remegő lábbal szálltak ki, járták körül a kocsit teljesen tanácstalanul. Ám ez nem tartott sokáig, hamarosan megjelentek a helybéliek, azzal, hogy ez bizony naponta előfordul itt, olykor többször is, meg hogy mindjárt jön a traktor. A traktor jött is, ki is húzta hátrafelé az autót. Indult. Lassan ment András, kérdezte a többieket , hogy jól áll-e a kerék, nem deformálódott-e az alváz vagy a futómű, de se látni, se érezni nem lehetett semmit. Folytatták útjukat, már közel voltak a célhoz. A hétvégén a falvak között csak lassabban hajtottak, de hiba nem mutatkozott.

Visszafelé a pályán a szokásos tempóban száguldott a Corolla, néha, ha előzni kellett, 130 fölött is akár. Aztán megemelték, volt egy kisebb horpadás a fenéklemezen, le kellett kezelni, hogy ne rozsdásodjon, megnézték a futómű beállítását, hibát, eltérést nem találtak.  Így ment még vagy három évig András felesége alatt a kis kedvenc, és amikor – mert nőttek a gyerekek -  becserélték, nagyon megvizsgálták a kereskedésben.
- Valaki jól fog ezzel járni – mondta a kereskedő, és András kíváncsi lett.
Két nap múlva elment arra, megnézte a placcon álló kocsikat, a malacpofa nem volt köztük. Egy másik alkalmazottól tudta meg András, elvitték aznap délelőtt, valaki már nagyon várt egy ilyenre.

 

Autóalkatrészek és autós termékek. Kiválló minőség alacsony árak!