AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Az autó generátorának meghibásodása

Aki autótulajdonos, az bizonyára tisztában van azzal, hogy ez nem csak annyiból áll, hogy beülünk, és elvitetjük magunkat egyik pontból a másikba, hanem jóval többől: folyamatos odafigyelést és sokszor sajnos javítási munkálatokat is igényel. Vannak azonban olyan megoldások, amelyekkel megkönnyíthetjük a dolgunkat.

 

Mikor történik meg?

 

Vannak esetek, amelyekre nehéz felkészülni, azonban nem lehetetlen. Bár kell egy kis energia, és pénzbefektetés, hogy az ilyen helyzeteket kellőképpen orvosolni tudjuk, de mindenképpen megéri, mert rengeteg stressztől és időveszteségtől óvhatjuk meg magunkat. A leggyakoribb probléma, amely elő szokott fordulni, az akkumulátor meghibásodása. Ez olyankor következik be, amikor az már túl régi, elhasználódott, vagy a másik eset, amikor a szélsőséges kinti időjárás (a túl meleg, vagy hideg hőmérséklet-gyakrabban az utóbbi) tesz rosszat neki. Ebben az esetben számítani kell rá, hogy leáll, ami megakadályozza az autó működését, viszont legtöbbször újra lehet indítani, már amennyiben van hozzá megfelelő eszközünk. Tudni érdemes, hogy ezek a dolgok mindig a lehető legrosszabbkor következnek be, és ezért tanácsos előrelátónak lenni, felszerelkezni, és folyton magunknál hordozni a szükséges eszközöket, amelyekkel kiválthatjuk magunkat a csávából. Szerencsére az autó csomagtartója tökéletesen megfelel erre a célra, és így legalább tudjuk, hogy mindig nálunk vannak a szükséges hozzávalók.

Az autó akkumulátorának töltése

Mit tegyünk, ha már megtörtént?

 

A továbbiakban felmerül a kérdés, hogy mit kell tenni abban az esetben, ha már megtörtént a probléma, és ott állunk az út szélén kiszolgáltatottan. A válasz egyszerű: csak használni kell az eszközöket, amelyeket előzőleg már beszereztünk. Hogy melyek is voltak ezek? Az első, amely a legcélszerűbb, és egyben legolcsóbb, a bikázó kábel. Ha rendelkezünk egy ilyennel, akkor már csak valakit kell találnunk, aki hajlandó egy kis időt ránk áldozni, és segít nekünk feltölteni az akkumulátort úgy, hogy áramot vezet át a sajátjából a kábel segítségével. Azonban, ha egyszerűbb megoldást keresünk, akkor vehetünk akkumulátor utántöltőt is, amelyet csak az autóban kell hordoznunk, és használnunk, amikor az szükséges. Ennek, akár a következő megoldásnak is az a hátránya, hogy költséges. A következő, amiben gondolkozhatunk, az a pótakkumulátor beszerzése. Viszont ez nemcsak drága, hanem a beszerelése is bonyolultabb, mint a bikázás folyamata.