AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Az autó állapotának ellenőrzése

A járművünkön időnként érdemes ellenőrzést végezni, mellyel megóvhatjuk járművünket, és ha mi magunk oldjuk meg ezt a feladatot, az autószerviz szolgáltatásaiért sem kell fizetnünk.

 

Fontos, hogy folyamatosan ellenőrizzük a gépkocsink állapotát

 

A modern autók manapság egyre megbízhatóbbak, viszont ezek is igénylik a figyelmet. Ha ezt nem tesszük meg, számíthatunk arra, hogy amikor nem is gondolnánk, meghibásodik, vagy egyes elemei nem fognak működni. A karbantartási munkálatokat kezdjük a gumiabroncsokkal. Ezt rövid idő alatt megtehetjük, csak kerüljük meg az autót és szemmel ellenőrizzük az állapotukat. A kopottságukra is vessünk figyelmet, mivel ez balesetveszélyes lehet, különösen a nedves és csúszós körülmények közt. A bennük lévő nyomás is lényeges, és ha biztosra akarunk menni, ajánlatos gumiabroncsnyomás mérőt vásárolnunk. Egy nem megfelelően felfújt gumi számos problémát okozhat, kihatással lehet az üzemanyag fogyasztásra és a gépkocsi teljesítésére, valamint kanyarodáskor, illetve fékezéskor nem fogja majd biztosítani az ideális tapadást. Ellenőriznünk kell a lámpák állapotát is. Ezt akár még belülről is megtehetjük. Érdemes erre valaki segítségét kérni, így könnyebben végezhetünk a vizsgálattal, főleg a hátsó lámpáknál.

Az autó abroncsainak ellenőrzése

A külső és belső tisztaság is fontos egy autónál

 

Az autónkat igyekezzünk tisztán tartani, főleg ha kisgyermekünk van. A gép belsejében érdemes viasz alapú szereket használni, áttörölni minden felületet, hisz ezzel megtarthatjuk a jó állapotot, valamint a jármű értékének megtartásához is hozzájárulhatunk, ha eladásra kerülne a sor. Legtöbbször egy vevő számára az autó belseje jelzi, hogy mennyire gondozott az adott jármű. Ne csak az eladás előtt törődjünk a tisztasággal. Ha a tisztításnál csúszós, szilikon alapú szert használunk, vigyázzunk, hogy ebből ne kerüljön a váltóra vagy a pedálokra, mert csúszósak lesznek, ami nagyon veszélyes. Kívülről is végezzük, illetve végeztessük el a tisztítást. Sokaknál ez élvezetes munkának számít otthon, de vannak, akik irtóznak ettől a munkától. Ezzel nem csak megszabadíthatjuk a járművet a szennyeződésektől, a madár ürülékektől, de a fanedvektől is, melyek rongálhatják a festést. Alkalmazzunk viaszt, ami egy védőréteget képez a gépkocsin és ezzel védelmet nyújthatunk a festéknek az időjárási viszonyok ellen. Használjunk két különböző szivacsot a tisztításhoz, egyet a karosszériára, és egyet a kerekekre. A két vödör sem hátrányos. A kocsi külsejének ellenőrzéséhez semmi sem alkalmasabb idő, mint az autómosás. Ezzel átvizsgálhatjuk a festést, valamint a szélvédő állapotát. A festést nem szabad figyelmen kívül hagyni, hisz itt a sérülés helyein, gyorsan elkezdhet rozsdásodni. A szélvédő is fontos, a kis problémát könnyebb kijavíttatni, és ezzel elkerülhetjük, hogy egy kavics darab teljesen feltörje a szélvédőnket. Ezek mindegyikét érdemes rendszeresen ellenőrizni, legalább hetente egyszer.