AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Áramot vezettek egy Porsche 910-es be

Elektromos autóvá alakítottak egy a múlt század 60-as éveiben ikonnak számító Porsche 910-es sportkocsit. Az egykori versenyautó elektromos változata 300 km/h sebességet tud és 2,5 másodperc alatt gyorsul 100-ra.

Több modellt is átalakítanak

Az Essenben, az Oldtimer-Messe Techno Classica nevű autós seregszemlén április elején bemutatott modellt nem a Porsche, hanem az osztrák Kreisel cég korszerűsítette. A langenfeldi Evex már a 70-es években is készített Porsche 910-es replikákat, de akkor a gyártással rövid időn belül felhagytak. A Kreisel most a még létező néhány Evex -féle modellt készül elektromos autóvá átalakítani és csekélyke 1 millió eurós áron a piacra dobni, ugyanis – a cég ígérete szerint – hamarosan meglesz a forgalomba helyezési engedély a modellre.

Elektormos Porsche 910

Bika erős elektromos oldtimer

Az 1,1 tonnás járgányt nem akármi, mert egy 490 lóerős és 770 Newtonméterre képes elektromotor hajtja meg, mégpedig 300 km/h végsebességig, és 2,5 másodperc alatt lehet vele a 100 km/h gyorsaságot elérni. Korabeli elődjei közül a leggyorsabbnak (910/8 Coupé) is csak 280 km/h volt a maximális sebessége. A száguldáshoz az energiát egy 53kWh lítium ion akkumulátor szolgáltatja, amely 350 kilométeres út megtételéhez elegendő elektromos áramot képes tárolni. A Kreisel ezeket azzal reklámozza, hogy két irányú töltésűek és a háztartásokban is alkalmazhatók a napkollektorok által termelt energia köztes tárolására.