AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Az apróbb karcolások eltüntetése hatékonyan

A karcolások nem csak egy jármű megjelenésén ronthatnak, de az értékét is csökkentik. Az első karcolás szokott a legjobban elszomorítani bennünket, de ezt általában követi még pár apróbb baleset. A több karcolás sem jelenti azt, hogy a jármű teljes festését el kell végezni, mivel a kisebb szépséghibákat, mi magunk is könnyedén kijavíthatjuk.

 

Hogyan javítsuk ki a kisebb karcolásokat?

 

A sötétebb autóknál sokkal feltűnőbbek még a kisebb karcolások is. Ezek a leggyakrabban a parkolóban magára hagyott autókon keletkeznek, melyeket legtöbbször az alaposabb autómosások során fedezünk csak fel. Kézzel leginkább csak a tényleg nagyon apró karcolásokat tudjuk eltüntetni, viszont polírozógéppel a kissé komolyabb sérülések is, elég könnyedén kijavíthatóak. A munkálat előtt, először is vegyük szemügyre a karcolás súlyosságát. Ha ez annyira mély, hogy a körmünk beakad, akkor valószínűleg nem leszünk képesek helyrehozni. Ez már egy profibb szakember munkáját fogja igényelni. Amennyiben a sérülés nagyon csekély, hozzá kezdhetünk a javításhoz. Fontos, hogy egy alapos kocsi mosással indítsunk. Tüntessük el a jármű teljes felületéről az összes szennyeződést. Használjunk tisztítószeres vizet, és ezután végezzünk alapos öblítést, majd hagyjuk a járművet teljesen megszáradni. A karcolások kijavításához, érdemes polírozó gépet használni, mely segít a tökéletesebb és könnyebb munka végzésében.

Az autón lévő karcolások

Autó polírozógép használata

 

Ha mi magunk vesszük kézbe a járművünkön lévő karcolások helyrehozását, egy kevés befektetéssel, szabadidővel és egy kis munkával, pénzt takaríthatunk meg, és autónkat is valóban karcmentesnek tudhatjuk. Ezzel megtarthatja az új külső megjelenését egy járműnek. Érdemes belefognia, és a végén biztosan meglepődünk majd, hogy mi is milyen tökéletes munkát tudunk végezni. Polírozás közben, ne felejtsük el, hogy ezzel a fényezés veszít vastagságából, mivel ilyenkor enyhe csiszolást végzünk. Egyik mellékhatása, hogy a kezelt terület, kissé mattá válik. Ezen segíthetünk, ha polírozó folyadékot, illetve viaszt használunk, amivel visszaadhatjuk a tökéletes fényét a festésnek. Ezek szintén felvihetők kézzel és géppel is. A gép használata során, ügyeljünk, hogy semmilyen piszok ne kerüljön a polírozó korong és a lemez közé, mivel ezzel újabb karcolásokat okozhatunk a járművünkön. A munkavégzés során, mindig körkörös mozdulatokra van szükség. A jármű felületén lévő karcolások mindegyikére szánjunk időt, legalább öt-tíz percet, használjunk nagyobb nyomást, és minden kis részleten tartsuk rajta elegendő ideig, a tökéletes munka érdekében.