AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Amit tudnunk kell a turbófeltöltőről

Az autók legtöbbször nem kényszerülnek utólagos átalakításra, hiszen már gyárilag úgy vannak összerakva, hogy a lehető legkisebb problémát okozzák, és tökéletesen funkcionáljanak. Van azonban arra is példa elég gyakran, hogy az ember jobban látja, ha változtat valamit rajta, akár a dizájnról, akár a funkcióról beszélünk. Ezek a megoldások általában eléggé költségesek, és csak azok az emberek engedhetik meg maguknak, akik jelentősebb pénzösszeggel rendelkeznek.

 A turbófeltöltő beszerzése

Azoknak, akik csak esztétikai változtatásokat akarnak, nagyobb szerencséjük van, hiszen sokkal alacsonyabb az ilyen alkatrészeknek, vagy berendezéseknek az áruk, mint azoknak, amelyeknek plusz funkciót kell ellátniuk, vagy javítaniuk kell az eredeti gyárin. Az utóbbiak azonban nagyon költségesek, mind beszerzésüket, mind felszereltetésüket, mind fenntartásukat tekintve. Ahhoz, hogy az ember megengedhesse magának mindezeket, elengedhetetlen egy biztos anyagi alappal rendelkeznie. A leggyakoribb ilyen turbófelszerelés a turbófeltöltő, melynek szerepe az, hogy növelje a turbóalkatrész teljesítményét. Ez azzal érhető el, hogy több levegő kerül a hengerekbe. Ezt a turbófeltöltő bepréseléses technikával oldja meg. Nagyon gyakran megtörténik, hogy a nagymértékű felhevülés következtében a szerkezet meghibásodik és tönkremegy. A hűtés a hűtővíz feladata, és ha ez kifogy, vagy valamiért nem teljesíti megfelelően a feladatát, akkor a szerkezet szabályszerűen leég a járatokba tömítődő forró olaj miatt.

Turbófeltöltő

 A turbófeltöltő tökéletes funkcionálása

Az egyik leggyakoribb jelenség ennek a témának a kapcsán a turbó-lyuk. Ezzel a megnevezéssel azt a jelenséget illetik, amikor azt követően, hogy gázt adtunk, a turbó nem indul be teljesen. Ezt különböző berendezésekkel próbálják elkerülni. Rengeteg jelenség és kiegészítő alkatrész létezik még, amelyek pont ennek a turbóalkatrésznek a tökéletes funkcionálását segítik elő, azonban az sajnos egyaránt jellemző rájuk, hogy drágák, és a javításuk is nagyon költséges, ráadásul még időigényes is. Az átlagos műhelyekben nem is végeznek ilyen szolgáltatásokat, igénylésükre rendszerint fel kell keresnünk egy speciálisabb autószerviz műhelyet. Szerencsére azonban nagyon sok akad ezekből, elsősorban a nagyobb városokban, de már a kisebb helyeken is. A szolgáltatások igénylésére viszont sokat kell várni, úgyhogy megéri időben gondolkozni és előre programáltatni.