AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Amit a hibrid autókról tudni érdemes

A hibrid autók két motorral rendelkeznek, egy elektromos és egy belső égésű motorral. Általában a hibrid autók nagyon jó üzemanyag-hatékonysággal rendelkeznek, viszont vajon tényleg pénzt spórolhatunk meg ezekkel? Többféle hibrid autó létezik manapság, amelyek különböző meghajtásúak, így mindegyik más és más üzemanyag hatékonysággal rendelkezik, tehát nehéz megállapítani, hogy ezekkel valóban spórolhatunk-e nagy mennyiségben üzemanyagot.

 

A különböző típusú hibrid autók

 

Többféle különböző hibrid autó létezik, van benzin meghajtású elektromos, valamint dízel meghajtású elektromos is. A benzin meghajtású elektromos hibrid autót főkét benzinmotor hajtja, de van olyan eleme is, ami elektromos motorral működik. Az elektromos motor önállóan, vagy a benzinmotorral együtt képes létrehozni az extra energiát. Az akkumulátort az energia begyűjtésével töltik újra az autó lassulásánál, vagy a benzinmotorral. Benzin meghajtású elektromos autó például a Toyota Prius és a Camry. A dízel meghajtású elektromos autó ugyanúgy működik, mint a fent említett, viszont dízel üzemanyaggal működik. A Range Rover Sport hybrid a legjobb példa erre a típusú autóra. Jelenleg a hibrid autók fenntartása kevesebbe kerül, mint a megvásárlásuk, ezért pénzügyi szempontból érdemes jól meggondolni, mielőtt elindul hibrid autót vásárolni. Ilyenkor azt is el kell dönteni, hogy dízel, vagy benzin meghajtású hibrid autót választ.

A Toyota hibrid autója

Milyen egy hibrid autót vezetni?

 

Ha egy jobb hibrid autót vezet, akkor nem lesz érezhető a különbség, hiszen egy hibrid autót is pont ugyanolyan érzés vezetni, mint egy normál autót. A hibrid autók nem lassabbak a hagyományos autóknál, ráadásul nem kezelhetőek nehezebben és a teherbírásuk is egyezik a normál autókéval. Mivel azonban a hibridek esetében a gyártók az üzemanyag-takarékosságra fókuszálnak, hajlamosak kevesebb hangsúlyt fektetni a kezelhetőségre, például vékony, alacsony gördülési ellenállású gumiabroncsokat szerelnek fel, amelyeket nem kellemes kezelni, és nem is túl erősek. A hibrid autók belseje szinte ugyanolyan, mint a hagyományos autóké, viszont tartalmaznak egy elektromos motort is. Az akkumulátorok nincsenek szem előtt, így ha az akkumulátorok meghibásodnak, akkor nehezen lehet majd észrevenni a hibákat.