AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Az ajtó teleszkóp és cseréje

Az ajtó teleszkópokat arra gyártották, hogy segítsék a gépkocsivezetőt és az utasokat abban, hogy ki tudják támasztani a csomagtartót amíg ők ki- vagy bepakolják a csomagokat, és ezek a pálcák lehetővé teszik, hogy bármennyi időre nyitva hagyjuk a csomagtartót. A probléma viszont akkor áll elő, amikor ezek a pálcák elhasználódnak és ilyenkor az is előfordulhat, hogy magától lecsukódik a csomagtartó és nem marad nyitott pozícióban. Mivel a csomagtartót rengetegszer kinyitjuk nem is csoda, hogy a pálcák elfáradnak egy idő után.

Az ajtó teleszkóp meghibásodása komoly gondokat okozhat

Az ajtó teleszkóp hibája nemcsak az autót károsíthatja, hiszen ha ön éppen a csomagokat veszi ki a csomagtartóból és lecsapódik az ajtó akkor komolyan meg is sérülhet. Ezek a pálcák gyakran folyamatosan is elromolhatnak, nem csak hirtelen, ilyenkor egyre gyakrabban lesznek képtelenek arra, hogy teljesen fent tartsák a csomagtartót és hogy egyenes helyzetben maradjanak. Viszont ez a folyamatos meghibásodás is nagyon veszélyes lehet, hiszen ezáltal sosem lehet majd kiszámítani, hogy most éppen működni fognak-e vagy sem, így nem meri majd kitámasztani a csomagtartó tetejét nehogy az a fejére zuhanjon, de ez akár a hátsó ablak betöréséhez is vezethet. Az elhasználódott csomagtartó pálcák hideg időben mutatják meg leginkább hibáikat. Ha tehát észreveszi, hogy a csomagtartó teteje könnyebben, vagy hirtelen lecsukódik, akkor itt az ideje, hogy kicserélje a csomagtartó pálcákat mert ezek a hibák balesetekhez is vezethetnek.

Csomagtérteleszkóp cseréje

Az ajtó teleszkóp cseréje

Az ajtó teleszkóp cseréje szerencsére egy nagyon egyszerű feladat, nagyon olcsó és akár ön is elvégezheti. A csomagtartó pálcák a csomagtartó felső részéhez vannak csatlakoztatva, alul pedig a járműhöz. A járműtől, illetve a cserealkatrészek típusától függően javasoljuk, hogy cserélje le azokat a hardvereket is, amelyekhez a teleszkóp csatlakozik. Rendkívül fontos ilyenkor, hogy olyan csomagtartó pálcát szerezzen be ami pontosan illeszkedik a jármű eredeti felszereléséhez. A cseréhez mindössze arra van szükség, hogy találjon egy segítőt aki hajlandó tartani a csomagtartó tetejét. Olyan anyagokat, mint például a fa ne használjon erre a célra, hiszen ez akár csúszhat is, tehát így ugyancsak önre eshet a csomagtartó teteje, tehát mindenképpen emberi segítségre lesz szükség a cseréhez.